Social

#boboteaza 2024 #rugaciune #boboteaza

Rugaciunea pe care toti credinciosii trebuie sa o rosteasca de Boboteaza. Are puterea de a alunga ghinioanele

Pe 6 ianuarie, credinciosii praznuiesc Boboteaza, sarbatoare care reprezinta botezul lui Iisus Hristos in apa Irdanului, de catre Sfantul Ioan Botezatorul. Boboteaza mai este cunoscuta si sub denumirea de “Epifanie”, “Teofanie”, “Aratarea Domnului” sau “Descoperirea cuvantului Intrupat”. Este una dintre cele mai importante sarbatori bisericesti, iar credinciosii dedica aceasta zi rugaciunii. Exista insa o rugaciune pe care toti credinciosii trebuie sa o rosteasca in aceasta zi deoarece se spune ca te fereste de ghinioane.

Rugaciunea de Boboteaza care te fereste de ghinioane

''In Iordan Botezandu-Te Tu, Doamne, inchinarea Treimii s-a aratat. Ca Glasul Parintelui a marturisit Tie, Fiu Iubit pe Tine numindu-Te; si Duhul, in Chip de Porumbel, a adeverit intarirea Cuvantului, Cel Ce Te-ai aratat, Hristoase Dumnezeule si lumea ai luminat, Slava Tie.

Aratatu-Te-ai in lume, Cel Ce ai facut lumea, ca sa luminezi pe cei ce sedeau intru intuneric, Iubitorule de oameni, Slava Tie. Pacatosilor si vamesilor, pentru multimea milei Tale Te-ai aratat, Mantuitorul nostru. Ca unde avea sa straluceasca Lu­mina Ta, daca nu celor ce sedeau intru intuneric? Iubitorule de oameni, Slava Tie.

Fundul adancului l-a descoperit si pe uscat pe ai Sai i-a trecut, intru acelasi acoperind pe potrivnici, Domnul, Cel Tare intru razboaie, ca S-a preaslavit. Pe Adam, cel stricat, iarasi il zideste in apele Iordanului si capetele diavolilor, celor ascunsi, le sfarama Imparatul veacurilor, Domnul, ca S-a preaslavit. Cu Focul Cel fara de materie al Dumnezeirii, in Trup materialnic imbracandu-Se, cu apa Iordanului Se acopera Cel Ce S-a Intrupat din Fecioara, Domnul, ca S-a preaslavit. Cel Ce spala pacatele oamenilor, impreuna cu acestia S-a curatit in Iordan, cu care voind S-a asemanat, ramanand Ceea Ce era si pe cei din intuneric ii lumineaza Domnul, ca S-a preaslavit. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea