Social

# marire impozit pe venit #impozit pe venit #impozit

Romanii vor plati impozite mai mari pe venit. Cine sunt cei vizati si cu cat se mareste impozitul acestora

Mii de romani vor plati impozite mai mari pe venit dupa ce Guvernul a pregatiti introducerea impozitului progresiv. Astfel, impozitul ar putea fi calculat in functie de venit, ceea ce inseamna, pentru multi romani, o crestere a impozitarii. 

 

Noile praguri de calculare a impozitului vor duce la o crestere a impozitului platit de multi salariati. 

Concret, persoanele care care castiga mai mult de 10.000 de lei net, adica in jur de 17.000 de lei brut, atat cat ar trebui sa insemne primul prag, ar plati un impozit mai mare cu 5 sau 6% decat restul angajatilor.

In acest moment, aceste persoane platesc 10% impozit, adica, aprozimativ 1.110 de lei. Dupa introducerea impozitului progresiv ar urma sa se plateasca 15-16%, adica aproximativ 1800 de lei, cu aproape 700 de lei mai mult.

In acest moment, impozitul este de 10%, indiferent de salariu. Momentan nu se stie insa cand va fi introdus impozitul progresiv, insa ANAF a avt deja o intalnire cu Banca Mondiala pe aceasta tema.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea