Social

#uzici #ridighi #preturi #salata #ceapa verde

Verdeturile, mai scumpe decat porcul. Cat au ajuns sa coste urzicile, patrunjelul si alte verdeturi de sezon

Verdeturile din pietele din Romania par sa devina un lux pentru multi romani. Unele dintre acestea sunt mai scumpe decat carnea de porc. Este cazul urzicilor. Pentru un kilogram de urzici, romanii trebuie sa scoata din buzunar mai mult decat ar da pe un kilogam de carne de porc.

Pietele sunt pline de salata, ridichi, ceapa verde, spanac si urzici. Cu toate acestea, putini sunt cei care si le pot permite. Cei care vor sa le cumpere trebuie sa scoata bani grei din buzunar. 

Un kilogram de urzici, care odata erau considerate mancarea saracului, au ajuns sa coste intre 20 si 40 de lei pe kiloram. Asta in confitiile in care un kilogram de carne de porc este 22 de lei in hypermarketuri.

Si usturoiul se vinde cu 25 de lei kilogramul. Salata costa 3 lei bucata, iar ceapa verde sau ridichile 2 lei legatura. Tot 2 lei costa si o legatura de patrunjel.

Prin urmare, cei care vor sa manance sanatos trebuie sa scoata bani grei din buzunar pentru a consuma suficiente legume de sezon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea