Social

#jurnalisti britanici #piata obor #britanici #legume

Britanicii suprinsi de multitudinea de legume din Piata Obor, din cauza penuriei de legme de la ei. “In Anglia nu exista"

 

Marea Britanie se confrunta cu o adevarata criza alimentara, iar multe legume nu se mai gasesc. In plus, atunci cand sunt aduse sunt date cu ratia, astfel incat sa ajunga la mai multe persoane. Acest lucru este practicat mai ales in lanturile magazinelor de top.

"In Anglia, Tesco, Asda, Morrisons si Aldi au rationalizat rosiile, salata, ardeii si castravetii.

Twitter este plin de imagini cu cosurile de salata goale din supermarketurile din intreaga tara", relateaza jurnalista, Erica Wagner pentru Financial Times.

Ea deplange faptul ca pana si in Herson, orasul ucrainean recapturat anul trecut de fortele Kievului, exista "o abundenta de rosii, ardei si dovlecei", dupa cum o arata imaginile publicate de televiziunile britanice. 

Erica Wagner a fost in Piata obor din Bucuresti si a relatat experianta in celebra publicatie. Mai mult, aceasta deplange faptul ca pana si in Herson, un oras grav afectat de razboiul pornit de Rusia, se gasesc legume din abundenta, in timp ce in Anglia acestea lipsesc cu desavarsire.

"Ma aflu in Piata Obor, chiar in inima Bucurestiului. Sunt putine lucruri pe care le iubesc mai mult decat o piata europeana (...) iar Obor s-a adaugat acum pe lista mea de favorite. Cumpar de la Florian o salata frumoasa, pentru 3 lei, adica aproximativ 50 de centi, impreuna cu cateva legaturi de ceapa de primavara cu cozi lungi si luxuriante, ridichi rosii, crocante si stralucitoare, patrunjel si marar.

Totalul se ridica la 18 lei. La taraba lui, cu gramezi de produse in jur, Florian ma invata sa spun '18' in limba romana si ma aplauda atunci cand reusesc la a treia incercare. Zambeste cand ii spun 'Multumesc!', dar cam asta e tot ce pot face in limba romana, deocamdata.

Florian este nedumerit cand ii spun, traducand de pe telefon, ca in Anglia nu mai exista salata in aceste zile.

El face un gest catre produsele din jurul sau: toate provin din Romania, explica el, asa ca nu trebuie sa vina de departe pentru a ajunge in aceasta piata. El nu vinde rosii sau ardei, insa Dan, un alt comerciant aflat la o taraba din apropiere, vinde aceste legume: provin din Grecia si din Bulgaria.

Dan recunoaste ca rosiile sunt mai scumpe acum. Un motiv este recentul cutremuri devastator din Turcia, tara de provenienta pentru multe dintre tomatele vandute in Romania.

(...)

Nouazeci de tone de produse proaspete ajung zilnic in Obor pentru a fi vandute.Fructele si legumele se vand la parter, pe  zeci de tarabe individuale care se intrec in a expune cel mai luxuriant spanac si cel mai lung praz. Exista si miere, ierburi aromatice si nuci. 

Pe scara rulanta, cumparatorii ajung in sectorul unde se afla macelariile, producatorii de branzeturi si brutarii. 

Ambii comercianti cu care a discutat Wagner se intreaba ce naiba se intampla in Marea Britanie. Explicatia 'Brexit' e intampinata cu un suspin si o miscare din cap.”, scrie jurnalista pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea