Social

#cosmetice #cadouri #jucarii #craciun #sarbatori #romani cadouri

Romanii nu se zgarcesc la cadourile de Craciun

Aproape 90% dintre romanii care locuiesc in mediul urban ofera cadouri de Craciun. Rudele sunt principalele beneficiare ale cadourilor pe care romanii le fac in perioada sarbatorilor de iarna, dupa care urmeaza prietenii si colegii, arata un studiu recent.

Studiul arata ca majoritatea romanilor ofera cadouri catre maximum 5 persoane. Peste jumatate dintre persoanele din mediul urban se hotarasc la fata locului ce cadou sa cumpere, in timp ce 42,2% din persoanele participante la studiu au declarat ca au totusi o lista de cadouri potentiale.

Supermarketul, hypermarketul si mall-ul sunt locurile de unde romanii isi fac majoritatea cumparaturilor de sarbatori. Articolele de imbracaminte si dulciurile raman si anul acesta in topul preferintelor. Nu lipsesc insa nici jucariile, produsele cosmetice, parfumurile sau decoratiunile interioare.

Aproape 20% dintre romani aloca intre 101 si 200 de lei pentru cadouri, 15% intre 400 si 500 lei, in timp ce 14% aloca peste 1.000 de lei cadourilor din acest an.

Studiul a fost realizat de Daedalus Millward Brown, in perioada 3 - 12 decembrie 2012 si a evaluat comportamentul romanilor in ceea ce priveste cadourile oferite la final de an.

Sursa foto: news.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea