Social

#educatie #antreprenor #investitie #tineri #ong

Romanian-American Foundation sustine 3 programe noi de educatie si antreprenoriat

 

Romanian-American Foundation sustine cu mai mult de 1.300.000 de dolari SUA inca trei programe de educatie si antreprenoriat. "ACT-IV - Abilitati de Cariera pentru Tineri - Investitie in Viitor!”, un program de orientare si consiliere in cariera desfasurat in scoli, va fi implementat in parteneriat cu Asociatia Alternative Sociale, Casa Corpului Didactic si inspectoratele scolare din opt judete din zona Moldovei. 

Programul, primul de o asemenea amploare in Romania, are o durata de trei ani si va forma peste 800 de profesori si consilieri scolari, care vor lucra cu peste 20.000 de elevi. Prin acest program, RAF urmareste incurajarea elevilor din orasele mici si din zonele rurale sa isi continue studiile, in vederea integrarii cu succes in piata muncii.

"Programul IMPACT” consolideaza si promoveaza un model inovator de educatie non-formala oferit in cluburi pentru elevi. Participantii (elevi de gimnaziu si liceu) isi dezvolta gandirea si comportamentul antreprenorial prin implementarea de proiecte in scoala si in comunitate, creandu-se astfel premisele pentru dezvoltare comunitara si voluntariat in orase mici si zone rurale. In contextul accesarii deficitare a fondurilor europene, RAF considera implementarea de proiecte ca o experienta de invatare cu valoare adaugata si potential MARE de impact in societate.

RAF desfasoara acest program in parteneriat cu Fundatia Noi Orizonturi, Centrul de Studii Democratice (Universitatea Babes-Bolyai) si  inspectoratele scolare din noua judete. Programul dureaza doi ani, implica 200 de profesori si peste 1.000 de elevi, acestia din urma ocupandu-se de implementarea a peste 300 de proiecte. Un alt obiectiv al RAF este cresterea gradului de informare in randul autoritatilor centrale si locale, scolilor si profesorilor cu privire la importanta educatiei non-formale in pregatirea elevilor pentru o viata activa.

„Green Entrepreneurship” propune un model de dezvoltare durabila a unor zone cu mostenire naturala si culturala mare, care, exploatata responsabil, poate aduce beneficii importante pe termen lung atat comunitatilor locale, cat si membrilor acestora. Modelul se bazeaza pe infiintarea de catre ONG-urile active in protectia mediului si dezvoltarea comunitara a unor intreprinderi sociale, care sa foloseasca profitul in beneficiul comunitatii locale, conservarii patrimoniului natural si cultural si dezvoltarii economice.

Managerul programului este Fundatia pentru Parteneriat, care va colabora cu Fundatia Centrul pentru educatie economica si Dezvoltare din Romania. In cei trei ani de desfasurare a programului ne propunem dezvoltarea a cel putin 5 astfel de intreprinderi sociale, care sa genereze 25-30 de locuri de munca si sa sprijine circa 60-100 de producatori locali. Romania poate transforma aceste zone valoroase intr-un avantaj competitiv important, ceea ce reprezinta o motivatie puternica pentru RAF de a sustine pe termen lung acest program de conservare si dezvoltare durabila.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea