Social

#trafic de persoane #franta #roman

Roman prins la granita dintre Franta si UK, incercand sa scoata doi copii din tara, ascunsi in genti sport. Drama unuia dintre minori

Un roman a fost prins cu doi copii ascunsi in genti sport. Barbatul incerca sa treaca frontiera din Franta catre Marea Britanie.

 

Un roman a fost prins la granita dintre Franta si UK, in timp ce incerca sa scoata din tara doi copii vietnamezi pe care i-a ascuns in doua genti care se aflau in portbagajul masinii. Acesta dorea sa se imbarce pe feribot, cand a fost prins de catre autoritati.

Romanul a fost prins de autoritatile de frontiera in timp ce incerca sa treaca granita cu doi copii vietnamezi, ascunsi in doua genti sport.  Acesta a fost arestat la Dieppe (Seine-Maritime) si a fost trimis, in aceeasi zi, direct in inchisoare.

Pe 29 ianuarie, a a vut loc prima infatisare a barbatului in fata instantei. Acesta a negat, relaxat, faptele, insa ulterior a rescunoscut ca se ocupa de trafic de fiinte umane, impreuna cu un moldovean.

Romanul, in varsta de 30 de ani, era sofer de livrare colete de la Amazon. Acesta avea un salariu de 450 de euro pe luna. Prin urmare, cand a primit propunerea de la moldovean, romanul nu a stat pe ganduri, vazand in asta un mod de a face bani multi, fara sa munceasca.

Judecatorii au decis ca romanul sa fie condamnat la trei ani de inchisoare si are interdictie permanenta de a mai intra in Franta, dupa eliberarea din inchisoare.

Drama uneia dintre victime, de nedescris

Una dintre victimele ascunse intr-o geanta, o tanara vietnameza, le-a povestit anchetatorilor cum a ajuns pe mana traficantilor de fiinte vii. Aceasta le-a spus in urma cu sase luni s-a trezit singura, fara familie, cersind pe strada. O femeie din China i-a promis ca va avea grija de ea, dar in loc sa-i ofere un camin calduros, aceasta a pus-o sa se prostitueze. Deoarece a refuzat, chinezoaica a inchis-o. In cele din urma, tanara a reusit sa scape si a incercat sa fuga in alta tara.

Aceasta a ajuns in Franta, unde a devenit tinta traficantilor de fiinte vii. 

In prezent, tanara se afla in ingrijirea ONM, o organizatie caritabila a mamelor normande.     

FOTO: stiridiaspora.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea