Social

#mesaj roalert #atacuri rusesti #atacuri aeriene #RO-ALERT #tulcea

RO-Alert – mesaj de avertizare in cazul atacurilor rusesti. Oamenii din Tulcea, sfatuiti sa se adaposteasca in beciuri

Ro-Alert a trimis primul mesaj de alarta care are legatura cu atacurile rusesti. Noaptea trecuta, in jurul orei 1:00, oamenii ISU Tulcea a trimis un mesaj RO-ALERT prin care avertiza populatia asupra posibilitatii caderii de obiecte din spatiul aerian.

 

Oamenii a fost sfatuiti sa se adaposteasca in beciuri sau in adaposturile de protectie civila, sau sa ramana in casa si sa nu se apropie de geamuri sau de peretii exteriori.

Mesajul a fost trimis de autoritati pentru 8 localitati de la malul Dunarii: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina si Vacareni

"Exista posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian. Pastrati-va calmul! Adapostiti-va in beciuri sau adaposturi de protectie civila. In lipsa unui adapost, ramaneti in interiorul casei, departe de geamuri si pereti exteriori. Durata estimata: 90 de minute", se mentioneaza in mesajul RO-ALERT.

Decizia privind emiterea unor mesaje RO-ALERT in cazul atacurilor rusesti asupra porturilor dunarene din Ucraina a fost luata la finele saptamanii trecute de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, dupa ce autoritatile au confirmat ca elemente dintr-un aparat de zbor care poate fi asimilat unei drone rusesti au cazut pe teritoriul comunei tulcene Ceatalchioi, scrie Agerpres. 

De pe malul romanesc al Dunarii, din dreptul portului Ismail, se aud adesea dronele rusesti si focuri de artilerie ale antiaerienei ucrainene, in special in timpul noptii.

Militarii romani construiesc adaposturi antiaeriene

Militarii romani au inceput sa construieasca, marti 12 septembrie, adaposturi antiaeriene pentru satenii din Plauru, localitatea tulceana care se afla peste Dunare de Ismail. Aici au cazut doua drone ale armatei ruse, potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii. 

FOTO: puterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea