Social

#rezolutii noul an #rezolutii

Rezolutii pentru noul an: cum sa-ti setezi un mindset potrivit pentru a realiza ce ti-ai propus

Inceputul de an este momentul ideal pentru a trage concluzii si a seta noi obiective, care sa te ajute sa ajungi mai aproape de telurile personale sau profesionale, in noul an.

Totusi, daca multe dintre obiectivele pe care ti le-ai propus in anii anteriori au ramas stinghere pe o lista, a venit momentul sa privesti lucrurile intr-o maniera diferita. Iata cateva aspecte pe care sa le iei in considerare, pentru a duce la indeplinire toate obiectivele setate pentru anul 2024.

Planifica-ti obiectivele in functie de durata si dificultate

Daca unele obiective pot fi usor de realizat, altele reprezinta reale provocari. Astfel, este esential sa clasifici obiectivele setate in functie de dificultate si sa aloci fiecarui pas un interval de timp realist, pentru a-l duce la indeplinire.

Totodata, a vizualiza obiectivele pe care ti le-ai propus poate fi de un real ajutor in planificarea acestora. Utilizeaza o agenda sau un instrument digital, pentru a nota obiectivele si a le imparti pe categorii. Alaturi de obiective, noteaza un interval de timp pe care ai decis sa-l aloci indeplinirii acestora si eventualele mijloace care te vor ajuta sa duci la bun sfarsit planul de dezvoltare pentru 2024.

Daca ti-ai propus sa citesti doua carti pe luna, analizeaza-ti programul zilnic si noteaza intervalul de timp pe care il ai la dispozitie in fiecare zi, pentru a lectura. Incearca sa respecti programul pe care l-ai structurat si adapteaza-l pe parcurs, in cazul in care constati ca e ineficient sau nu te duce la rezultatul dorit.

Incepe chiar de astazi

Desi rezolutiile arata bine pe hartie, este important sa incerci sa le pui in practica, in cel mai scurt timp. Pentru a nu te simti coplesit, aloca un interval scurt de timp, la inceput, in care sa te documentezi, sa citesti sau sa experimentezi. Cheia succesului consta in constanta si perseverenta, iar amanarea nu iti va aduce niciun beneficiu.

Desi a-ti lansa propria afacere poate parea un obiectiv maret si greu de atins, incepe cu pasi mici, dar siguri. Cauta un model pentru planul de afaceri si incepe prin a explora oportunitatile. Defineste-ti obiectivele, intra in contact cu specialisti in antreprenoriat, largeste-ti reteaua de contacte si documenteaza-te riguros. Pune bazele afacerii pas cu pas, alocand zilnic un timp de documentare, experimentare si planificare.

Divizeaza obiectivele in actiuni punctuale, masurabile si realizabile

Multe dintre obiectivele setate pentru un an intreg pot parea dificil de atins, mai ales daca acestea implica o mare cantitate de timp si energie. O sarcina dificila va determina creierul sa amane momentul inceperii ei, tocmai pentru a evita un potential esec.

Prin urmare, pentru a evita acest scenariu, imparte fiecare obiectiv in actiuni mai mici, realizabile intr-o anumita perioada de timp si cu un grad de dificultate mai scazut. Daca ti-ai propus sa faci mai mult sport in noul an, incepe prin a merge la sala sau prin a te antrena acasa de doua ori pe saptamana, cu exercitii de dificultate scazuta, care sa te ajute sa te acomodezi. Dupa ce corpul tau este confortabil cu noua activitate, poti creste treptat dificultatea exercitiilor si numarul de antrenamente.

De asemenea, pentru a mentine o constanta sanatoasa si a inregistra un progres, este esential ca obiectivele divizate in actiuni punctuale sa fie realist incadrate intr-un timp de executie. Daca iti doresti sa inveti o limba straina, nu-ti seta asteptari mari, nepotrivite pentru programul si activitatile tale zilnice. Poti incepe, de pilda, prin a acorda o saptamana invatarii unor elemente de vocabular, trecand ulterior la timpurile verbale, exersarea unor expresii uzuale si asa mai departe.

Seteaza-ti un mindset de invingator

Nu este recomandat sa incepi nicio actiune fara a crede in propriile sanse de reusita. Daca un obiectiv ti se pare greu de atins, chiar si dupa ce l-ai divizat in actiuni concrete, este posibil ca acesta sa fie irealist incadrat in timp. Exista obiective a caror realizare se poate intinde pe durata unor ani, iar astfel de teluri trebuie corect identificate si plasate intr-un timp realist.

Prin urmare, dupa ce obiectivele au fost corect clasificate si corelate cu durata lor de realizare, este important de mentionat ca atitudinea orientata spre succes va fi una dintre principalele chei ale reusitei, alaturi de perseverenta si dedicare.

Daca unele actiuni nu au dat roadele anticipate, in ciuda efortului depus, a renunta nu este o solutie. Ajusteaza planificarea si aloca un timp suplimentar obiectivului respectiv, schimba strategia sau abordarea, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Odata cu rezolutiile pentru noul an, planificarea si organizarea sunt esentiale pentru a indeplini obiectivele setate. In plus, atitudinea potrivita, dar si perseverenta in atingerea telurilor propuse te pot aduce mai aproape de succes.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea