Social

#scoala gratuita #suma colosala #renovare clasa #strangere fonduri #actiune ilegala #parinti

Revoltator! Parintii elevilor, obligati de o scoala din Bucuresti sa plateasca 90.000 de lei pentru renovarea unei clase

Scandal de proportii la o unitate scolara din Bucuresti, sectorul 4. Parintii elevilor care urmeaza sa intre in clasa 0 in aceasta toamana au sesizat autoritatile dupa ce conducerea unitatii a considerat ca parintii sunt sursa ideala de finantare pentru lucrarile de renovare ale clasei in care urmeaza sa studieze copiii.  

Suma colosala ceruta de la parinti

Potrivit declaratiilor, parintilor li s-a cerut suma de 90.000 de lei pentru renovarea clasei. Asta inseamna, aproximativ 3.000 de lei de copil. Suma este uriasa avand in vedere ca multi parinti traiesc din salariul minim pe economie, care este mai mic de 2.000 de lei. 

Parintii elevilor au aflat despre starea precara a clasei, in cadrul unei sedinte. Clasa se afla intr-o stare deplorabila si necesita o renovare completa inainte de inceperea anului scolar.

”Ne-a aratat sala de clasa, ne-a zis ca aceasta sala o sa fie goala, nu o sa avem banci, nu o sa avem scaune, nu o sa avem tabla, nu o sa avem nimic, decat patru pereti. Trebuie noi sa zugravim clasa, sa punem mocheta pe jos, vrea aspirator.

Parintii au stabilit ca toate acestea sunt niste costuri intre 2.500 si 3.000 de lei. Doamna (n.r. invatatoare) a spus ca nu sunt fonduri din partea scolii si ca parintii trebuie sa faca”, s-a plans unul dintre parinti, la postul Euronews.

Actiunea este ilegala. Regulamentul scolar este foarte clar in astfel de situatii

Regulamentul scolar aflat in vigoare este foarte clar in acest caz. Masura de strangere de fonduri de la elevi/parinti este interzisa. Prin rmare, cererea facuta de invataroare este ilegala.

“Este interzisa implicarea copiilor/elevilor sau a personalului din unitatea de invatamant in strangerea fondurilor.”

Acelasi regulament, referindu-se la Consiliul reprezentativ al parintilor pe scoala, spune ca acesta ”nu are buget de venituri si cheltuieli, nu are dreptul de a colecta cotizatii, donatii si a primi finantari de orice fel de la persoane fizice sau juridice.” In plus, conform articolului 32, alineatul 4 din Constitutia Romaniei: ”Invatamantul de stat este gratuit, potrivit legii.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea