Social

#ninsori Romania # vremea in romania #ninsori #ciclon #romania

Revin ninsorile in Romania! Ciclonul care a lovit Europa, ajunge in tara noastra si aduce vreme severa

Un ciclon a facut ravagii in Europa si urmeaza sa ajunga in Romania, anunta ANM. Incepand din aceasta noapte, sunt asteptate precipitaatii in Banat, Muntenia, sudul Crisanei si al Transilvaniei. La munte, sunt asteptate lapovita si ninsoare.

 

„Ne aflam la periferia acestui ciclon, care afecteaza o buna parte din Europa, insa fenomenele nu vor avea intensitatea celor in care el are centrat nucleul. Vor fi precipitatii in special incepand din noaptea de joi spre vineri in Banat, in Muntenia, sudul Crisanei si al Transilvaniei, iar in zona inalta a Carpatilor Meridionali, posibil precipitatii mixte, acolo unde si vantul va putea avea intensificari, cu viteze la rafala mai mari peste 40-50km/h, dar si in zonele in care vor fi ploi la cote mai reduse. Pana atunci insa, vorbim de un regim de temperaturi mult mai ridicat comparativ pentru aceasta perioada din calendar, vor fi 8-21 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), potrivit realitatea.net.

In Bucuresti, vremea va fi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult innorat si, spre finalul zilei, exista posibilitatea de ploi slabe. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima a fi de 15-17 grade, iar cea minima de 3-6 grade.

Vineri, vremea se va mentine mai calduroasa decat in mod obisnuit pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in Oltenia, Banat si la munte, pe arii restranse in Transilvania si izolat in celelalte regiuni.

In zonele montante inalte sunt asteptate precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari, viteze in general de 45…55 km/h in sudul Banatului si in Oltenia si rafale de peste 80…90 km/h pe crestele Carpatilor Meridionali, dar pe arii restranse, insa la viteze mai mici si in restul teritoriului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea