Social

A doua zi de discutii la Regulamentul Senatului. Ora matinala stabilita pentru inceperea sedintei de plen, 9:00, isi spune cuvantul: atentia senatorilor e indreptata oriunde altundeva decat catre tribuna de unde peremistul Liviu Bindea se incapataneaza sa citeasca, de aproape o ora, pozitia grupului fata de modificarile propuse. "Du-te acasa... Peremesti... Nu te repeta!", ii striga un coleg din tabara opusa ai carui nervi nu mai suporta speech-ul interminabil. "Ba ia-o de la inceput", isi sustine interesele de taraganare a lucrurilor un pesedist. Cu chiu , cu vai , Bindea se dezlipeste de tribuna, dar doar pentru a lasa locul pesedistului Antonie Iorgovan. "Domnu Iorgovan, va rog sa lasati biblioteca acasa", lanseaza de la tribuna de unde prezida sedinta liberalul Teodor Melescanu , speriat de cantitatea impresionabila de coli pe care Iorgovan isi notase discursul. O ora si jumatate mai tarziu, dupa ce il atacase inclusiv pe seful sau de partid de la tribuna, Iorgovan paraseste microfoanele.

CONTRE. Strategia opozitiei, de lungire la infinit a discutiilor sterile, este continuata de alti reprezentanti ai PSD, intercalata cu replicile puterii. Nemultumirii Paulei Ivanescu, care catalogheaza anumite declaratii ale senatorului Nicolae Serban drept "sexisme", catalogare explicata ca o "actualizare" a misoginismului, pesedistul ii explica senin: "Nu sunt declaratii sexiste, mai ales la adresa Paulei Ivanescu, pe care o consider un barbat adevarat". Dragalaseniile putere-opozitie sunt intrerupte de cererea de pauza pentru consultari. La revenire, tot ce se mai poate face e analiza unui prim amendament din regulament. Timpul a expirat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea