Social

Razboiul E.On Gaz-primarie lasa fara apa calda mii de nemteni

< centrale termice din sistemul public de termoficare al municipiului Piatra Neamt, din cauza datoriilor acumulate. Au ">Au ramas fara apa calda toti locuitorii bransati la cele 16 centrale termice, indiferent daca sunt cu plata la zi sau au restante la plata intretinerii.

Primaria Piatra Neamt sustine insa ca decizia E.On este una abuziva: "consideram nedreapta si abuziva masura de sistare a gazelor naturale de catre E.On Gaz, in conditiile in care exista centraletermice la care plata gazului metan este facuta inclusiv la factura din luna  februarie".

Valoarea totala a datoriilor firmei Aqua Calor luata in calcul de E.On Gaz este de 6.000.000 de lei noi. Conform Primariei, o parte din datorii au fost acumulate din cauza Ministerului Internelor si Reformei Administrative, care a intarziat achitarea a 17 miliarde de lei vechi reprezentand subventia pe trimestrul I.

De partea cealalta, E.On da vina pe Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), care nu a acceptat intreaga majorare de pret solicitata, motiv pentru care vor fi inregistrate pierderi.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

  +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea