Social

#raport sua #coruptie #parlament

Raport SUA: Parlamentul roman nu este ferm angajat in eliminarea coruptiei la nivel inalt

Departamentul american de Stat a dat publicitatii raportul privind situatia drepturilor omului in 2008. Conform acestuia, in Romania coruptia este in continuare o problema si concluziile Comisiei Europene arata ca Parlamentul nu este ferm angajat in eliminarea coruptiei la nivel inalt.

Capitolul "Coruptia Guvernului si transparenta" din raportul american critica implementarea ineficienta a legislatiei anticoruptie.

"Reactia ineficienta a autoritatilor in ceea ce priveste coruptia a ramas in centrul criticilor publicului si in centrul atentiei dezbaterilor politice si mediatice. ONG-urile si presa au continuat sa semnaleze faptul ca niciunul dintre cazurile majore de la nivel inalt nu au avut ca rezultat sentinte care prevedeau inchisoarea. Au existat anumite condamnari pentru coruptie ale unor oficiali mai putin importanti, iar Comisia Europeana a subliniat in raportul pe justitie din iulie ca sentintele judiciare sunt lipsite de consistenta si prea blande. In plus, potrivit CE, Parlamentul nu este ferm angajat in eliminarea coruptiei la nivel inalt si au existat eforturi de a slabi codurile de procedura penala, parlamentarii cerand ca suspectii sa fie notificati ca sunt interceptati sau urmariti", arata raportul, citat de Adevarul.

Raportul Comisiei Europene, preluat de departamentul de stat american, arata ca sistemul de semnalare al cazurilor de coruptie este inaccesibil si masurile de protectie pentru cei care denunta acte de coruptie nu sunt implementate complet.

In afara de coruptie, raportul mai critica situatia din inchisorile din Romania, care nu sunt aliniate standardelor internationale, si faptul ca 1,5% din populatia de etnie rroma nu detin si pana la 6% nu au carte de identitate . 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea