Social

#ambasador #numire #parlament

Patru propuneri de ambasadori intra saptamana viitoare in Parlament

Romania pregateste schimbari in corpul diplomatic din strainatate. Conform Ziarul Financiar patru ambasadori propusi pentru misiunile tarii noastre din Bulgaria, Germania, Danemarca si Suedia vor trece saptamana viitoare prin Parlament.

Comisiile de politica externa ale Parlamentului ii vor audia martea viitoare pe cei patru ambasadori propusi: Alexandru Victor Micula pentru Regatul Danemarcei si Islandei, Lazar Comanescu pentru Germania, Anton Pacuretu in Bulgaria si Dana Matache, in Regatul Suediei.

Lazar Comanescu a fost ministru de externe al Romaniei in timpul Guvernului Tariceanu, inainte ocupand functia de ambasador al Romaniei la UE. Victor Micula a condus comandamentul de organizare a summit-ului NATO de la Bucuresti, fiind numit apoi secretar general al MAE, functie pe care o ocupa si in prezent.

Dana Raduta Matache a fost insarcinat cu afaceri al Romaniei la Londra, devenind apoi secretar de stat pentru afaceri europene in MAE iar Anton Pacuretu a ocupat pana in prezent functia de consilier pe probleme de drepturile omului la Misiunea Permanenta a Romaniei la ONU de la Geneva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea