Social

#centrale nucleare #cernobil #ucraina #radiatii

Radiatiile de la Cernobil, in limite normale. Anuntul autoritatilor romane

Dupa pornirea razboilului din Ucraina si atacarea centralelor, tot mai multe persoane isi fac griji privind nivelul de radiatii de la Cernobil.

 

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) a anuntat ca toate instalatiile nucleare de pe teritoriul Ucrainei sunt in stare sigura si nu exista niciun pericol pentru populatie. In plus, masuratorile efectuate nu au semnalat depasiri ale nivelului de radiatii. 

„Referitor la unele materiale de presa privind declaratiile companiei ucrainene Energoatom, referitoare la sistemul de monitorizare a radiatiilor si serviciul de stingere a incendiilor forestiere din zona centralei de la Cernobil, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) face urmatoarele precizari: Nefunctionarea sistemului automat de monitorizare a radiatiilor din zona de excludere aferenta centralei de la Cernobil nu reprezinta un motiv de crestere a radioactivitatii mediului. Sistemul de monitorizare a radioactivitatii mediului de pe teritoriul Ucrainei functioneaza normal si nu indica depasiri peste valorile normale. In prezent, toate instalatiile nucleare de la Cernobil si de pe teritoriul Ucrainei sunt in stare sigura si nu exista un pericol pentru mediu sau populatie. Totodata, mentionam ca masuratorile efectuate la nivel national confirma valori normale ale nivelului de radiatii si nu sunt semnalate depasiri nici la nivelul teritoriului ucrainean", se mentioneaza in comunicat al CNCAN, citat de realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea