Social

#vopsire pui # pui crescuti natural #salmonela #pui

Puii galbeni, crescuti "natural", din magazine, pericol pentru sanatate! Sunt colorati artificial si au sallmonela

Puii din supermarketuri care sunt vanduti ca fiind crescuti natural, la sol, cu grane, sunt un real pericol pentru sanatate. Acestia ar fi infectati cu tulpini periculoase de Salmonela, iar culoarea galbena ar fi obtinuta artificial, prin hranire.

Anuntul a fost facut de Horia Constantinescu, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care sustine cca unele firme vopsesc carnea de pui in timpul hranirii, astfel incat “vopseaua” sa nu poata fi spalata, ceea ce reprezinta un “atentat serios la siguranta fiecaruia dintre noi”.

“Exista o vorba care spune ca umbli cu cioara vopsita. Dar iata ca varianta moderna se refera la puiul de gaina vopsit.

Exista operatori economici care isi vopsesc aceste produse pentru a ne induce in eroare.

Dar si aici se intampla o minune: unii dintre pui sunt vopsiti prin hranire, pentru ca vopseaua sa patrunda in tesut si sa nu poata fi spalata.

Acum este forfota mare in randurile celor care ar fi trebuit sa atraga atentia asupra acestui fenomen.

Din nou, se cauta argumente disperate pentru a arata ca autoritatea noastra nu ar avea ce sa caute pe intreg traseul puilor vopsiti.

Interesant este, si va rog sa cititi prospectul, ca si ouale capata alta culoare odata ce este folosita mancare amestecata cu produsele specifice pacalirii noastre.

Daca adaugam si ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de catre colegii nostri, in conditiile in care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui sa existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine si un pericol pentru sanatatea noastra.

Ne confruntam cu un atentat serios la siguranta fiecaruia dintre noi: pui ingalbeniti pentru a parea mai buni, impanati cu tulpini de salmonela periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mancare „gustos”.

Astazi, vom trimite informare catre absolut toate institutiile ce pot verifica cum s-a ajuns in aceasta situatie si cine a acoperit adevarul”, a scris Horia Constantinescu, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea