Social

#alegeri #congres #nastase #geoana #pnl #psd

PSD si PNL se pregatesc de "sezonul congreselor"

Se anunta vremuri agitate pe scena politica romaneasca: incepe perioada congreselor marilor partide. In PSD si PNL au inceput deja luptele interne pentru posturile de conducere care vor fi desemnate in urma congreselor, partidele urmand a-si desemna in acest fel si candidatii la alegerile prezidentiale.

Primele partide in care cursa interna a inceput deja sunt PSD si PNL. In fiecare dintre cele doua formatiuni se intrec cate doua nume grele, cu multi sustinatori si trecuturi politice importante: Mircea Geoana si Adrian Nastase, in cazul PSD si Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu, pentru PNL.

La congresele de partid se vor desemna nu doar conducerile partidelor, dar si candidatii care vor reprezenta respectivele formatiuni in cursa pentru alegerile prezidentiale. Conform discutiilor existente in interiorul partidelor, in interiorul PSD Mircea Geoana pare a avea un avantaj in fata lui Adrian Nastase, insa luptele pentru desemnare abia au inceput.

PSD vrea sa inceapa precampania prezidentiala pe 7 mai , odata cu cea pentru alegerile pentru Parlamentul European in timp ce liberalii se gandesc ca ar putea apela la numirea unui candidat printr-o procedura interna de alegeri, dupa model american.

In cazul PNL, cei doi candidati, Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu disputa a inceput deja de ceva vreme, fiecare dintre ei incercand sa atraga in propria tabara cat mai multi pioni din interiorul partidului.
 
Congresul extraordinar al PNL va avea loc pe 20- 21 martie , in timp ce PSD-ul urmeaza a-si stabili data congresului in urma sedintei Comitetului executiv PSD de saptamana viitoare, perioada cea mai probabila de desfasurare fiind luna aprilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea