Social

#suruburi lipsa #usa zmulsa in zbor #ancheta #alaska airlines #beoing 737 max 9 #accident aviatic

Primele declaratii oficiale despre avionul cu usa smulsa in zbor. Lipseau suruburi importante

Un incident socant, care se putea termina tragic, a avut loc pe 5 ianuarie, in SUA. Usa unui avion Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, s-a desprins in zbor, la doar cateva minute dupa decolare. Din fericire, pilotii au adus aeronava la sol, in siguranta, si nimeni nu a avut de suferit, deoarece pasagerii aveau inca, centurile de siguranta puse.

 

La o luna de la eveniment, anchetatorii au oferit primele declaratii oficiale despre motivul pentru care usa avionului a fost smulsa in zbor, in conditiile in care aeronava era noua. Se pare ca avionul nu ar fi avut montate patru suruburi foarte importante, arata un raport preliminar al anchetatorilor americani.

Anchetatorii au oferit mai multe fotografii cu dovezi, in care se poate observa ca patru suruburi lipseau de pe suportul de fixare a usii. NTSB (Consiliului National pentru Siguranta Transporturilor din SUA) a afirmat ca lipsa uzurii sau a deformarii in jurul unora "indica faptul ca patru suruburi destinate sa impiedice deplasarea suportului in sus lipseau inainte ca acesta sa se deplaseze", scrie stirileprotv.ro.

Dupa raportul emis de NTSB, compania a dat asigurari ca lucraz apentru ca astfel de evenimente sa nu se repete, dar si ca va lua masuri pentru a imbunatati modul de fabricare al avioanelor 737 Max 9.

In raportul NTSB apare si o fotografie facuta in septembrie, cu mai bine de o luna inainte ca avionul sa fie livrat catre Alaska Air, in care se pot observa suruburile lipsa. Poza a fost preluata dintr-un mesaj text schimbat intre doi angajati ai Boeing.

Aceasta este o dovada in plus ca avionul a zburat, timp de cateva luni, fara acele suruburi. Aceste date sunt insa unele preliminare. Pana la finalizarea completa a anchetei, care poate dura peste un an, pot aparea noi date importante in acest dosar.

Dupa incident, companiile de zbor Alaska Airlines si United Airlines au efectuat inspectii flotelor lor de avioane Boeing 737 MAX 9 si au descoperit ca aeronavele aveau mai multe suruburi slabite.

 FOTO: radioromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea