Social

#ajutoare de paste #ajutoare paste #romani #saracie #paste

Cine sunt romanii care primesc ajutoare de Paste. Marcel Bolos a facut anuntul

Vesti bune pentru romani! Marcel Bolos, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, a anuntat ca se dau ajutoare de Paste, pentru romanii aflati in pragul saraciei.

 

Potricit ministrului, romanii vor primi ajutoare in valoare de 640 de lei inainte de Paste. Dintre acestia, 250 de lei vor fi primiti prin alimentarea vocherelor de alimente, iar alti 390 de lei vor fi acordati sub forma de pachete de ajutoare de la Uniunea Europeana. Insa, acestia vor ajunge doar la 50% dintre beneficiari.

Potrivit afirmatiilor facute de Marcel Bolos romanii care beneficiaza de programul „Sprijin pentru Romania” vor primi, in avans, plata aferenta lunii aprilie. Astfel, acestia vor primi banii inainte de Paste, in Saptamana Mare. 

„Pana in sarbatorile pascale, incarcam voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru ca Guvernul Romaniei, in sedinta de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare si incarcarea lor cu cei 250 de lei pana la sarbatorile de Paste.

In acest fel, in Saptamana Mare, incarcam cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care ii avem in cadrul programului Sprijin pentru Romania. Am fixat ca si termen data de 13 aprilie, sa se poata folosi oamenii si sa cumpere cele necesare pentru sarbatorile de Paste”, a declarat Marcel Bolos.

Pe langa alimentarea voucherelor de alimente, romanii vor primi si pachete cu alimente, ajutoare oferite de Uniunea Europeana. Desi in Romania exista peste 1,2 milioane de beneficiari, nu toti vor primi alimentele de Paste.  

„Daca am cumpara produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. In total, valoarea pachetelor care ajung catre romani in aceasta perioada este de 50 de milioane de euro si inseamna 30 de tone de alimente.

Ii felicit pe toti cei implicati in acest program, care este un real succes. Vom continua sa protejam securitatea alimentara si in urmatorii ani, fie sub forma de pachet alimentar, fie sub forma de voucher, iar intaietate vor avea intotdeauna producatorii nationali”, a completat Marcel Bolos.

Aceste pachete de ajutoare alimentare contin: 5 pungi de faina alba de grau a cate un kilogram, 4 pungi de malai, paste fainoase, 4 litri de ulei, zahar, orez, conserve din carne de vita si de porc, gemuri si conserve de pate de ficat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea