Social

#smurd #maternitatea giulesti #traian băsescu

Presedintele i-a decorat pe salvatorii bebelusilor din incendiul de la maternitate

Presedintele Traian Basescu i-a decorat pe cei care au participat la salvarea bebelusilor in timpul incendiului din .

Decretul prezidential a fost publicat, luni, in Monitorul Oficial, iar decoratiile au fost acordate la propunerea ministrului Sanatatii, Cseke Attila .

Decoratiile au fost acordate "in semn de inalta apreciere pentru profesionalismul si umanismul dovedite in actul medical, pentru modul exemplar in care au actionat la salvarea nou-nascutilor in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti".

Traian Basescu a oferit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler pentru: coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, seful Ambulantei Bucuresti-Ilfov, Rodica Grasu, managerul Spitalului " ", Dan Mircea Enescu, directorul medical al spitalului, Ion Balanescu, seful Sectiei Terapie Intensiva a unitatii medicale, Dumitru Rusu, seful Sectiei UPU, Elena Petrisor si medicul primar pediatrie ATI Dan Viorel, potrivit Gandul.info.

Medalia Nationala "Serviciul Credincios" clasa a III-a a fost acordata pentru Mihaela Croitoru, asistent sef la Sectia Chirurgie si Arsuri de la Spitalul " Grigore Alexandrescu ", si Carmen Stanciulescu, asistent sef la Terapie Intensiva in aceeasi unitate medicala.

Incendiul din 16 august de la Maternitatea Giulesti a dus la moartea a sase bebelusi. Cinci dintre copiii salvati din incendiu au fost tratati la Spitalul "Grigore Alexandrescu" si au fost externati, in stare buna , dupa cinci saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea