Social

#proiect #legeri #reduceri salariale #bugetari #obligatiuni de stat

Propunere PSD: Reducerile salariale vor fi compensate cu obligatiuni de stat

Parlamentarii PSD urmeaza sa depuna un proiect legislativ prin care taierile salariale de 25 % ale bugetarilor din 2010 sa fie compensate printr-o serie de obligatiuni de stat gratuite, purtatoare de dobanda, ce vor putea fi rascumparate in doua etape, 2015 si 2016, anunta realitatea.net.
 
Potrivit deputatului PSD Mugurel Surupaceanu, unul dintre initiatorii proiectului, prin aceasta lege 1,3 milioane de bugetari vor primi de la stat obligatiuni cu maturitate de trei ani si purtatoare de dobanda.

Acelasi proiect prevede ca rata anuala a dobanzii sa fie egala cu rata medie a dobanzii pentru creditele in lei acordate de banci si stabilita de Banca Nationala pentru anul precedent emisiunii de obligatiuni.

Valoarea unui asemenea certificat este de 100 lei, iar valoarea totala a emisiunii obligatiunilor de stat ar fi de 5.087.600.000 lei. Potrivit calculelor facute de PSD, suma totala pe care statul ar urma sa o inapoieze bugetarilor, inclusiv dobanda capitalizata pentru cei trei ani, ar urma sa fie de aproximativ sase miliarde de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea