Social

# transplant de inima # premiera in luema medicala #lumea medicala #premiera

Premiera in lumea medicala. A fost efectuat primul transplant partial de inima din lume. Operatia s-a incheiat cu succes

O noua premiera in lumea medicala. A fost efectuat primul transplant partial de inima, din lume. Un bebelus, nou-nascut, din Statele Unite ale Americii este prima persoana din lume care a beneficiat de un transplant partial de inima.

Chirurgii de la Clinica Duke, din SUA, care au efectuat operatia au inlocuit acea parte a cordului care contine vavele aortica si pulmonara.

Procedura a fost efectuata in primavara anului 2022, iar rezultatele sunt cele pe care medicii le asteptau. Valvele si arterele cresc odata cu pacientul pediatric, asa cum a presupus echipa de pionierat care a efectuat transplantul.

Bebelusul care a beneficiat de transplant s-a nascut cu o afectiune cardiaca rara. Acesta avea cele doua artere principale ale inimii fuzionate (sudate impreuna). In plus, valva inimii prezenta scurgeri masive, adica permitea sangelui sa se scurga in inima.

In timpul unei interventii de opt ore, chirurgii de la Clinica universitara Duke, din Statele Unite, au fuzionat, pentru prima data, arterele si valvele vii de la inima unui donator la inima unui nou-nascut, creand un potential nou domeniu in chirurgia cardiaca, scrie news.ro.

Pana la efectuarea procedurii acesteia, operatii similare au fost efectuate doar pe porci. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea