Social

#pregatire masina concediu #concediu #masina

Pregatirea masinii pentru concediu. Pasii necesari pentru o vacanta fara griji

Atunci cand vrei sa pleci in vacanta cu masina, este esential sa te pregatesti cum se cuvine pentru calatorie. Autoturismul propriu iti ofera confort sporit, flexibilitate, independenta si ocazii unice de a descoperi locuri de care sa te bucuri la maxim.

Daca ti-ai planuit din timp concediul, ai ales destinatia si cazarea, nu-ti mai ramane decat sa te asiguri ca vei circula in deplina siguranta pe sosele. Ce anume trebuie sa verifici la autoturismul tau? Iata pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru o excursie fara griji:

Ia in calcul starea pneurilor

Inainte de a pleca la drum, verifica toate cele patru anvelope, precum si roata de rezerva. Analizeaza uzura, cauta umflaturi, taieturi sau noduri, adauga aer in pneuri daca presiunea nu este cea recomandata de producator si ia in considerare geometria si modul de echilibrare a fiecarui cauciuc.

Testeaza bateria

Eficienta generala a masinii tale depinde, in mare masura, de starea bateriei. Asadar, analizeaza vizual acest element ca sa vezi daca exista scurgeri sau alte probleme, apoi masoara densitatea electrolitului in fiecare celula si tensiunea la poli. Daca nu te descurci prea bine cu testarea bateriei, un mecanic te poate ajuta sa afli starea de incarcare a acesteia.

Verifica sistemul de franare

Ca sa te asiguri ca nu intampini nicio problema in vacanta, realizeaza o inspectie amanuntita a sistemului de franare. Nivelul lichidului de frana poate fi insuficient, pot aparea scurgeri, uzuri ale placutelor de frana ori vibratii la actionarea pedalei. O verificare in service este extrem de utila pentru testarea si remedierea problemelor identificate la sistemul de franare, daca este cazul.

Asigura un nivel optim de lichide

Pe langa lichidul de frana, este recomandat sa verifici si daca nivelul altor fluide este unul corespunzator. In acest sens, analizeaza daca uleiul de motor, lichidul de racire, lichidul de transmisie si fluidele de la servodirectie necesita completare sau inlocuire.

Schimba lamelele stergatoarelor de parbriz

Exista o multime de solutii si accesorii pentru spalat masina pe care ar fi indicat sa le utilizezi ca sa poti pleca in concediu cu autoturismul perfect curat. Fara indoiala, ai nevoie ca parbrizul sa iti ofere vizibilitate maxima, asa ca insista cu ingrijirea acestuia. Daca observi ca, dupa spalarea masinii, stergatoarele nu curata bine geamul, inlocuieste lamelele pentru ca va fi necesar sa indepartezi insectele si murdaria in timpul drumurilor deschise. Totodata, completeaza si lichidul de curatare a parbrizului.

Inspecteaza atent sistemul de climatizare

In situatia in care mergi in concediu vara, mai mult ca sigur vei dori sa ai racoare in masina. Daca observi o scadere a capacitatii de racire, programeaza o vizita la un atelier de reparatii auto pentru verificarea profesionala a aparatului de aer conditionat.

Completeaza kitul de urgenta

Trusa de prim-ajutor nu trebuie sa-ti lipseasca in momentul in care te pregatesti pentru o calatorie. Doar ca, in plus, poti sa mai adaugi cateva produse ce ti-ar putea fi de folos in situatiile de urgenta. De exemplu, ia in calcul o lanterna, stingator, triunghi reflectorizant, cric, trusa de scule, banda izolatoare, franghie de remorcare, pelerina de ploaie etc. Pune in masina tot ceea ce tu consideri necesar, chiar si apa, gustari neperisabile sau prosoape, pentru orice eventualitate.

Planifica o vizita la service

Chiar daca te-ai ocupat de intretinerea autovehiculului tau, inainte cu doar cateva zile de plecarea in vacanta mergi la un service pentru o verificare generala. Odata ce ai analizat elementele esentiale, o inspectie detaliata iti va confirma ca poti porni in siguranta la drum. Mai mult, la atelierul de reparatii, mai pot fi verificate si luminile, curelele, cablurile sau alte lucruri pe care poate ca tu nu le-ai luat in considerare.

Evalueaza perioada de valabilitate a documentelor

Polita de asigurare, rovigneta, cartea de identitate sau permisul de conducere iti vor asigura o calatorie fara griji daca se afla in termen de valabilitate. De preferat ar fi sa-ti verifici actele si sa pui totul in ordine pentru vacanta.

Pregatirea masinii pentru orice voiaj este esentiala daca vrei sa eviti situatiile neplacute. Autoturismul trebuie sa-ti ofere siguranta si sa indeplineasca toate conditiile necesare pentru o vacanta relaxanta. Prin urmare, un minim de atentie acordat vehiculului inainte de plecare va face o diferenta uriasa intre un concediu reusit si unul cu probleme.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea