Social

#cod galben de viscol #avertizare meteo #viscol

AVERTIZARE METEO! Cod galben de ninsori si viscol! Sunt vizate 23 de judete

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de tip cod galben de ninsori puternice si viscol.

 

Cele doua coduri galbene de ninsori si viscol au fost emise astazi pentru 23 de judete din tara. Meteorologii anunta caderi consistente de zapada in aceste zone, care vor fi insotite de vant puternic si viscol.

COD GALBEN de vant si viscol

In intervalul 5 ianuarie, ora 02:00 – 05 ianuarie, ora 14:00, este anuntat un cod galben de vant si viscol. Sunt vizate fenomene precum intensificari ale vantului si viscol in nordul Carpatilor Orientali.

„In intervalul mentionat, in Carpatii Orientali si local in Muntii Apuseni vantul va avea intensificari, cu viteze de 60...80 km/h, iar indeosebi in zona inalta, rafalele vor depasi 100...120 km/h. In grupele nordice ale Carpatilor Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Vantul se va intensifica temporar si in nordul Crisanei si in nord-vestul Transilvaniei unde se vor inregistra viteze de 55...60 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de viscol si vant puternic

In intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, intra in vigoare un cod galben ce vizeaza fenomene precum intensificari ale vantului si viscol la altitudini de peste 1700 m.

„In intervalul mentionat, la munte vantul va avea intensificari, cu viteze de 70...90 km/h, iar in zona inalta (la peste 1700 m), rafalele vor depasi 100…120 km/h si temporar va ninge viscolit.

Local in Transilvania, temporar vor fi intensificari, cu viteze in general de 55...70 km/h.

Intensificari ale vantului, cu viteze in general de 45...55 km/h, se vor semnala local si in restul teritoriului.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea