Social

#maturii crevedia #explozie crevedia #marturii cutremuratoare #marturii # pompieri raniti crevedia # catastrofa crevedia

Marturii cutremuratoare din Crevedia: "Pompierii au cazut jos din suflul puternic care a fost", "Cum a fost explozia de la Hiroshima, exact aia am vazut"

Marturiile martorilor de la Crevedia, dar mai ales ale persoanelor care locuiau in apropierea statiei GPL sunt socante. Unul dintre acestia a asociat explozia cu cea de la Hirosima. Multi localnici, care locuiau langa statia GPL au ramas fara case.

 

Dezastrul lasat in urma este de neimaginat, iar durerea oamenilor este covarsitoare.

“Miros de gaze se simtea tot timpul”  

O femeie din Crevedia a povestit cu ochii in lacrimi cum aceasta, dar si pompierii, au fost aruncati la pamant de suflul exploziei:

"Au sosit pompierii, salvarile. M-au ajutat. Si cand a fost ultima explozie, toti pompierii, saracii, erau jos. Sotul meu s-a dus si el jos pe piatra, s-a lovit, l-am ridicat singurica si ne-am dus tot incolo.

A venit baiatul si ne-a luat de acolo din camp si noi stam acum la baiatul sotului, la Buftea.

Pompierii au cazut jos din suflul care a fost, explozia puternica. Sunt foarte multi pompieri arsi.

Miros de gaze se simtea. Tot timpul rasturnau dintr-o cisterna in alta. De cand i-au inchis, nu mai incarcau in butelii. Lumea a facut reclamatii..

Cand a fost prima explozie, a sarit peste strada, in spate la o casa, si a luat foc. Si la cei care au murit, sot si sotie...Si apoi a inceput explozia si mai, si mai, si mai tare...", a marturisit o femeie, potrivit antena3.ro.

„S-a vazut o flacara mare in aer, apoi la circa doua secunde o bubuitura foarte mare si un suflu puternic venit spre noi. Cei care nu au stat bine pe picioare au cazut pe jos, altii s-au speriat foarte, foarte rau. A fost o imagine de filme horror. Am o cunostinta la spital care este in stare foarte grava si speram ca totul sa fie bine. Sunt trist pe Guvern, pe toata conducerea care este in Romania. Nu putem sa traim in siguranta. Ne e frica sa traim in tara noastra natala”, a declarat un localnic pentru digi24.ro.

Fiul unei victime: “Tata are arsuri pe mai mult de 90% din suprafata corpului!”

Fiul uneia dintre victimele de la Crevedia, al carui tata a suferit arsuri pe o suprafata de peste 90% din corp si se afla intubat, in spital, a facut declaratii cutremuratoare:

“Ce mi s-a confirmat de catre asistentii de acolo este o situatie critica, cu arsuri de 90%, intubat”, a declarat barbatul pentru Antena 3 CNN.

Acesta a mai declarat ca nici nu vrea sa se gandeasca la sansele de supravietuire ale tatalui sau. “Ma simt ca fiecare copil care are un parinte in spital, intr-o situatie cat se poate de critica”, a adaugat acesta.

“Nu m-a contactat nimeni, nu stiu nici macar daca pot lua legatura cu domnul primar. As dori foarte mult sa stau de vorba cu dumnealui, macar cinci minute”, mai spune barbatul care a ramas fara casa, adaugand insa ca aceasta este ultima problema la care se gandeste. “Asta este mai putin important. Sper sa nu raman fara tata!”, a conchis el.

”Daca nu eram afara, in casa muream sigur”

Locuintele din vecinatatea statiei GPL au fost puternic afectate de suflul exploziei. Mai multe familii au ramas fara case.

”Eu eram la poarta si din poarta ne-a aruncat, pe mine, pe mama si pe bunica mea, in sant peste drum. Pe mine m-a aruncat primul, m-am si ars. Daca nu eram afara, in casa muream sigur”, povesteste Alin proprietarul unei case care sta sa cada.  

”Aveam usa blocata. Nu puteam sa mai deschid usa din cauza daramaturilor... A trebuit sa imping cu toata puterea in usa sa pot intra in casa. 

Daca eram in camera, muream sigur. Nu mai ieseam intreg. S-a spart tot tavanul.  

Si la sora mea in camera a crapat tavanul”, mai spune barbatul.  

Alin este chiar nepotul femeii care a murit, ieri, in urma arsurilor suferite, iar al carui unchi a facut infarct cand si-a vazut sotia arsa.

Suflul exploziei s-a simtit “explozia de la Hiroshima”

Martorii exploziei au declarat ca flacarile care au izbucnit s-au vazut si de la mare departare.

„Noi am vazut de acasa, de la 1km si ceva, 2km, am vazut o lumina puternica”, a spus un martor.

"Cum a fost explozia de la Hiroshima, exact aia am vazut”, a povestit ingrozit un alt martor.

„A fost socant! Eram in sufragerie, serveam masa si la un moment dat s-a trantit usa, am vazut din curte, din spatele casei, fum negru. Si apoi am iesit la poarta ca toata lumea sa vedem ce s-a intamplat si a urmat marea explozie”, sunt declaratiile socante ale martorilor, potrivit b1tv.

“Nu ne-a dat nimeni nicio informatie, in ce stadiu este casa, daca a luat foc, nu a luat foc. Non-stop erau TIR-uri, cisterne care umblau acolo. Suntem mutati de doi ani aici, nu ne-am gandit ca ar putea sa fie ceva aici”, spune un alt locuitor din zona statiei GPL.

„Am vazut lume ca fugea si a venit cineva si mi-a zis: fugiti incolo. Daca oi putea sa plec, plec, daca nu, ma vedeti in ce hal sunt”, a spus pentru Observatornews.ro, domnul Nicolae.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea