Social

Politia recomanda cetatenilor masuri pentru prevenirea spargerii locuintelor

Politia Capitalei recomanda luarea unor masuri asiguratorii din partea populatiei in scopul prevenirii spargerii locuintelor.

O masura preventiva este discretia si prudenta fata de straini, tinand cont de faptul ca numai in ultimele 24 de ore au fost identificati opt spargatori de locuinte , dintre care sase sunt minori, fara ocupatie, cu antecedente penale, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Astfel, cetatenii trebuie sa cunoasca faptul ca ferestrele apartamentelor situate la parter si etajul 1 trebuie sa fie prevazute cu sisteme de protectie . Este necesara protejarea cilindrului de siguranta al butucului de la usa cu stifturi suplimentare, impotriva gauririi si smulgerii. Totodata, cetatenii trebuie sa foloseasca cilindri de siguranta cu chei amprentate si sa incheie un contract pe termen limitat cu o firma de protectie.

De asemenea, politia atrage atentia ca in cazul in care are loc o spargere de locuinta, proprietarii nu trebuie sa intre in casa si nici sa atinga vreun un obiect, pana la sosirea echipajului de Politie.

Telefonul 955 al Politiei este la dispozitia cetatenilor pentru sesizarea tuturor situatiilor de acest gen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea