Social

PNL hotaraste astazi viitorul politic al lui Ludovic Orban

Zi decisiva in PNL. Liberalii se reunesc astazi in cadrul Delegatiei Permanente pentru a analiza rezultatele obtinute la alegerile locale.

Miza cea mare a sedintei este posibila schimbare a lui Ludovic Orban din fruntea organizatiei PNL Bucuresti. De asemenea, conducerile altor sase organizatii liberale din tara care au avut rezultate slabe in alegeri sunt asteptate sa isi depuna demisiile.

Este vorba de filialele Dambovita, Neamt, Suceava, Sibiu, Arad, Timis si Bucuresti, care au obtinut sub 15 la suta in urma scrutinului.

Potrivit presei, in PNL, liderii par deja sa se fi impartit in doua tabere: pe de o parte - apropiatii lui Tariceanu (printre care Bogdan Olteanu si Dan Motreanu ), de cealalta parte sustinatorii lui Orban, cum ar fi Crin Antonescu si Norica Nicolai. Eventuala sanctionare a lui Orban ar urma sa fie decisa prin vot. Delegatia Permanenta se reuneste la ora 16, iar primele declaratii de presa sunt anuntate in jurul orei 19.00.

Alte puncte importante pe agenda liberalilor sunt pregatirea alegerilor generale si adoptarea calendarului de desemnare si validare a candidatilor PNL pentru alegerile parlamentare.

Ludovic Orban a declarat, insa, sambata, la emisiunea 3x3 de la Realitatea TV, ca nu este dispus sa renunte la functia de presedinte PNL Bucuresti, intrucat nu considera rezultatul obtinut la alegeri un esec.

"Eu cred ca trebuie sa isi depuna mandatul pentru ca asa este corect din punct de vedere al hotararii partidului" a declarat Eugen Nicolaescu.

Presedintele PNL Bucuresti Ludovic Orban refuza insa sa isi dea demisia si precizeaza ca indiferent de decizia Delegatiei Permanente el va ramane fidel principiilor liberale.

"Indiferent de ce se va intampla in Delegatia Permanenta eu raman acelasi membru PNL. Nu o sa ma apuc sa arunc cu noroi in colegii mei. Nu cred ca trebuie sa platesc eu oalele sparte pentru niste disfunctionalitati care au existat" a marturisit Ludovic Orban.

Vicepresedintele liberal, Eugen Nicolaescu, a declarat ca Ludovic Orban ar trebui sa isi depuna mandatul dupa rezultatul obtinut la alegerile pentru Primaria Capitalei.

La inceputul saptamanii, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca toti liderii de organizatii care au obtinut la alegerile locale sub 15 la suta vor fi demisi. Este si cazul lui Ludovic Orban care a obtinut in primul tur al alegerilor pentru Primaria Capitalei doar 11,7 la suta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea