Social

Birourile de conducere ale unor organizatii PSD din Cluj au demisionat in bloc

Demisii in PSD Cluj . Birourile de conducere ale organizatiilor din Cluj-Napoca, Turda, Campia Turzii si Huedin au demisionat in bloc, ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale.

Conform unui comunicat de presa dat publicitatii astazi, demisiile au fost urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegeri, respectiv sub "standardele de performanta autoasumate".

"Sedinta a avut ca scop analiza preliminara a rezultatelor obtinute de PSD Cluj la alegerile locale din 2008, analiza unor decizii luate de conducerile unor organizatii locale si aprobarea unor masuri privind restructurarea si imbunatatirea activitatii, obtinerea unei mobilizari politice satisfacatoare", se arata intr-un comunicatul filialei clujene a PSD.

Primii care au demisionat au fost cei din PSD Cluj-Napoca, in frunte cu presedintele Remus Lapusan, care a fost si candidatul organizatiei la functia de primar al municipiului Cluj Napoca.

Candidatul PSD la Primaria Cluj-Napoca a fost ales de doar 6,4 la suta din cetatenii care au fost la vot. In judetul Cluj, PSD a intrat in turul II cu candidati doar la Primarile din Gherla si Dej, insa doar la Dej a reusit sa castige fotoliul de edil. In urmatoarele doua saptamani PSD Cluj va realiza o strategie pentru relansarea activitatii organizatiilor PSD din judetul Cluj, se arata intr-un comunicat.

"Exista o serie de explicatii, dar in politica oamenii seriosi isi asuma responsabilitatea. La libera lor vointa, unele organizatii au ales singure variantele. In principiu, este vorba de o nemultumire fata de rezultatele pe care le-am obtinut si vrem o relansarea in perspectiva alegerilor generale si refacem echipele si proiectul. Nu inseamna ca dispar oamenii, ci, pur si simplu, ne-am apucat sa ne reorganizam foarte repede", a declarat senatorul PSD Vasile Dancu.

Tot in cadrul sedintei BPJ de sambata, presedintele PSD Turda, Ucu Faur (n.red. - candidat la Primaria Turda, castigata de democrat-liberarlul Tudor Stefanie, din primul tur de scrutin) in locul lui fiind numit presedinte interimar Emil Molnar.

De la organizatia Campia Turzii si-au dat demisia presedintele Marius Bordea , iar de la Huedin liderul Ioan Bota, in locul sau fiind numit interimar Ioan Moldovan. La Campia Turzii, organizatia va inainta propuneri de restructurarea saptamana viitoare.

"In cadrul intalnirii, s-a luat decizia de a se continua analiza pentru zonele rurale, urmand a se propune reorganizarea filialelor PSD care au obtinut rezultate slabe la alegerile locale. In termen de sapte zile se vor prezenta proiecte de relansare si se vor stabili datele pentru organizarea de sedinte ale Consiliilor municipale si orasenesti ale organizatiilor vizate.

 In urmatoarele doua saptamani se va realiza o strategie pentru relansarea activitatii organizatiilor PSD din judetul Cluj in directia optimizarii functionale, a recrutarii de cadre si simpatizanti precum si de compatibilizare a mesajelor cu asteptarile electoratului clujean", se Mai arata in comunicatul de presa.

BPJ a decis, sambata, ca responsabilii de restructurarea organizatiilor demisionare sa fie senatorul Vasile Dancu pentru PSD Cluj Napoca, deputatul Vasile Soporan pentru PSD Campia Turzii, Iosif Zagrean pentru Turda si vicepresedintele PSD Cluj Valentin Cuibus pentru Huedin.

"Biroul Permanent Judetean a apreciat ca responsabile deciziile de asumare a responsabilitatii si deosebit de pertinente primele analizele prezentate de catre organizatiile municipale si orasenesti ale PSD care au obtinut rezultate mult sub standardele de performanta autoasumate.

O constanta a dezbaterilor a fost pastrarea spiritului de echipa si a solidaritatii interne ca si premise pentru o reconstructie durabila si pragmatica, indreptata spre cresterea fortei de penetrare a ideologiilor si programelor social democrate moderne, europene in judetul Cluj si in Transilvania", se mai arata in comunicatul PSD.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea