Social

Ploile si vantul fac pagube in tara

Vremea confirma previziunile meteorologilor, ploile cu vant si traznete facand probleme in zonele care fusesera atentionate cu cod galben inca de ieri. Mai multi copaci au fost rupti din cauza vijeliei de astazi in Capitala, mai multe acoperisuri din orasele tarii au fost smulse de vant iar in judetul Constanta mai multe localitati au ramas fara curent electric.

Ploaia si vantul au facut probleme in Bucuresti, doborand copaci si avariind masini. Mai multe zone ale orasului au avut probleme cu intreruperea curentului electric, tramvaiele ramanand blocate pe linii. De ploaie si vant au fost afectate si orasele Ramnicu Valcea , Constanta.

Astfel, o scoala din Ramnicu Valcea a ramas fara structura pe care se construia acoperisul din cauza vantului. Barnele au cazut pe terenul de sport, nu inainte de a sparge geamurile unei sali de curs in care se aflau 25 de elevi. Din fericire nimeni nu a fost ranit. In judetul Constanta, vantul puternic a avariat acoperisurile a 30 de case si reteaua electrica din Lipnita.

In urma cu doua zile Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis o atentionare meteo cod galben care a intrat in vigoare luni seara la ora 23.00 si a expirat in aceasta seara la ora 21.00. De aceeasi culoare a fost si avertizarea hidrologilor, care expira insa maine, la ora 10.00.

ANM a anuntat ca in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Salaj, Cluj, Mures, Harghita si Suceava, precum si in zona de munte a judetelor Alba, Bihor, Hunedoara, Gorj, Neamt si Bacau se vor totaliza cantitati de apa intre 25 si 45 l/mp.

De asemenea, hidrologii avertizeaza ca se vor inregistra depasiri ale cotelor de atentie, cu risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei pe raurile situate in judetele: Maramures, Satu-Mare, Bihor, Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud , Mures, Harghita, Alba, Hunedoara, Bacau, Neamt si Suceava.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea