Social

#ploi #vremea #starea vremii #canicula #disconfort termic accentuat #instabilitate atmosferica #vremea la extreme

Ploi, vijelii si canicula. Vremea la extreme! La ce sa te astepti in urmatoarele zile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea pentru urmatoarea parioada. In timp ce o parte din tara va fi afectata de instabilitate atmosferica, canicula si disconfortul termic vor face ravagii in intreaga tara in urmatoarele zile.

 

 COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 3 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 21:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica care va afecta 13 judete din tara. Sunt anuntate ploi, vijelii si grindina.

„In Carpatii Orientali si de Curbura, in sudul Moldovei, nordul Munteniei si in Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse si cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Avertizare de canicula si disconfort termic ridicat

Pentru intervalul 4,5,6 iulie ANM a emis o avertizare de canicula si disconfort termic ridicat.

„In intervalul mentionat disconfortul termic va fi in crestere in regiunile sudice si estice, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati. Va fi canicula, marti (4 iulie) pe arii restranse in Lunca Dunarii si in Baragan, iar miercuri si joi (5 si 6 iulie) in cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei si in jumatatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade.

In sudul si estul Munteniei si in vestul Dobrogei, pe arii restranse se va atinge pragul critic al disconfortului termic si in dupa-amiaza zilei de luni.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 3 iulie, ora 12:00, 6 iulie, ora 21:00, vremea va fi calduroasa, caniculara in zilele de miercuri si joi (5 si 6 iulie), cand si disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU), va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi in general de 32...35 de grade, iar cele minime de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in timpul dupa-amiezilor, cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea