Social

#proiect educational elevi #planeta albastra conteaza pe tine #proiect educational #pact

“Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT, un proiect educational pentru reconectarea elevilor cu natura

"Planeta Albastra Conteaza pe Tine!" PACT este un nou proiect national educational, initiat de Fundatia PRAIS si Nestlé Romania. Obiectivul sau principal este de a reconecta cu natura elevii din ciclul scolar primar, de a-i stimula sa faca acasa si la scoala gesturi simple prin care pot proteja natura si resursele naturale ale planetei in fiecare zi.

 

La baza proiectului PACT stau dorinta companiei de a transpune in comunitatea locala eforturile de constientizare cu privire la sustenabilitate, colectare selectiva, management responsabil al resurselor de apa. Branding-ul autentic a fost inspirat de Alex, un elev talentat din comunitate al carui desen a fost ales din sutele de lucrari realizate de copii. In dezvoltarea teritoriala, echipa fundatiei utilizeaza metodologii moderne de invatare rapida, materiale de informare digitale, precum E-book-ul PACT, filme si o serie de activitati intrascolare variate care implica creativ si practic elevii pe tot parcursul anului scolar.

In proiectul PACT s-au inscris voluntar 90 de scoli din 22 de judete si 50 localitati din intreaga tara. Pana la incheierea anului scolar vor putea avea acces la informatii si activitati peste 10.000 de elevi din ciclul scolar primar. In numai o luna de la lansarea paginii de Facebook ProiectulPACT, postarile au ajuns pe ecranele a peste 193.700 de utilizatori.

“Primele date din comunitatile scolare implicate confirma interesul deosebit al cadrelor didactice, al elevilor si familiilor acestora de a participa la initiativa noastra. Proiectul raspunde nevoii de actiune prin educatie pe tema protejarii mediului", a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Tematica primei editii PACT promoveaza cunoasterea de catre elevi a importantei pentru viata a faunei si florei planetei, a plantarii copacilor, arbustilor, a florilor in gradina, sau in ghiveciul de acasa, a modului prin care acestia pot economisi consumul de apa si electricitate, importanta pastrarii curate a locurilor din comunitatea in care traiesc, a spatiilor verzi, a padurilor, apelor raurilor, lacurilor si marii, toate acestea fiind asociate cu colectarea selectiva a deseurilor reciclabile.

“Mai mult decat oricand, avem nevoie sa promovam o schimbare profunda in modul in care ne raportam la resursele planetei si la ceea ce lasam generatiilor viitoare. O schimbare sustenabila pleaca de la exemplul personal, de la ceea ce poate face fiecare dintre noi, acum, dar mai ales pentru viitor. Obiceiurile bune se invata de mici si de aceea am ales sa implementam acest proiect in parteneriat cu clase de scoala primara, pentru a invata cum putem avea un impact zero asupra mediului – impreuna!” a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé Romania.

In comunitatea “Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT fiecare elev poate deveni, alaturi de familia sa, de profesori si colegii de scoala, un model pentru cei din jur.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea