Social

#manastire #pelerinaj #mormant # arsenie boca

Pelerinaj la mormantul parintelui Arsenie Boca

Zeci de mii de oameni sunt asteptati sa soseasca in pelerinaj la Manastirea Prislop, din judetul Hunedoara, la mormantul parintelui Arsenie Boca , luni implinindu-se 22 de ani de la moartea acestuia.

Zeci de jandarmi, politisti si pompieri au fost mobilizati, dar si paramedici SMURD si personal de la Ambulanta, pentru a asigura buna desfasurare a pelerinajului, avand in vedere ca in 2010 au fost prezenti aproape 30.000 de oameni si anul acesta se asteapta ca numarul lor sa creasca.

Parintele Arsenie Boca a fost numit "Sfantul neincoronat al Ardealului" si se crede ca avea puteri miraculoase. Se spune ca florile de pe mormantul sau nu se ofilesc niciodata si doar prin simpla atingere a crucii acestuia oamenii se pot vindeca de boli chinuitoare.

Arsenie Boca a fost arestat si condamnat pentru convingerile sale de catre regimul comunist , acesta trecand in nefiinta pe data de 28 noiembrie 1989, la Manastirea Sinaia , fiind inmormantat la Manastirea Prislop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea