Social

#se deschide sezonul estival #sezonul estival 2023 #litoralul romanesc #litoral

Pe 1 mai se deschide sezonul estival 2023. Desi au mai ramas cateva zile, litoralul romanesc nu este pregatit pentru turisti

Au mai ramas doar cateva zile pana la minivacanta de 1 Mai. Cu toate acestea, litoralul romanesc nu este pregatit sa primeasca turistii. Plajele nu sunt inca amenajate pentru intampinarea turistilor. In plus, o vacanta de 1 Mai este mult mai scumpa decat anul trecut.

 

In acest weekend sunt asteptati pe litoral peste 75 de mii de turisti. In costinesti sunt disponibile 60 de mii de locuri de cazare, iar 80% sunt deja rezervate. De asemenea, in Mamaia, majoritatea unitatilor hoteliere sunt deja pline.

Turistii care abia asteapta deschiderea sezonului estival trebuie sa scoata bani mai multi din buzunar in acest an, comparativ cu preturile practicate anul trecut.

Cea mai ieftina cazare se afla in Costinesti, unde preturile pornesc de la 150 de lei pe noapte. In Vama Veche si in Mamaia, preturile pornesc de la 250 de lei pe noaptea de cazare.

Turistii care ajung pe litoral in acest weekend trebuie sa se astepte ca beach bar-urile sa nu functioneze inca, iar ca toaletele sa nu fie deschise. Totodata, acestia ar putea fi dezamagiti de lipsa sezlongurilor.

O alta problema a turismului romanesc sunt drumurile pana pe litoral. Deoarece se fac lucrari de consolidare le podul de la Fetsti, pe o portiune de circa un kilometro se circula pe o singura artera, pe ambele sensuri, ceea ce duce la aglomeratii.

CFR anunta insa suplimentarea trenurilor care merg spre litoral. Pretul unui bilet de tren Bucuresti-Mangalia va fi de 80 de lei, pentru un adult. Studentii au 50% reducere.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea