Social

PD-L – UDMR, noua coalitie la Cluj?

15 dintre cele 36 de functii de consilieri judeteni au fost castigate de PD-L, la care se adauga si postul de presedinte ales prin vot uninominal, castigat de democrat-liberalul Alin Tise . PSD si PNL si-au adjudecat cate sapte posturi in deliberativ, UDMR – cinci, iar PRM a castigat doua functii de consilieri.

Negocierile pentru alegerea celor doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean (CJ) vor fi impuse de faptul ca cei 16 consilieri ai PD-L nu sunt destui pentru a forma o majoritate. Liderul UDMR Cluj, Laszlo Attila, ales pe lista de consilieri locali in municipiul Cluj-Napoca, a emis pretentii pentru cate un post de vicepresedinte atat in CJ, cat si in CL

“La Consiliul Judetean, negocierile vor fi destul de grele, in primul rand datorita Consiliului Local, unde cei de la PD-L isi vor impune punctul de vedere, dar tot judetul este tratat int-un pachet. incercam sa obtinem un post de vicepresedinte la CJ si unul de viceprimar la CL”, a spus Laszlo. Cu privire la dificultatile pe care le-ar putea intampina in numirea unui viceprimar din partea Uniunii, luand in calcul ca PD-L a obtinut 16 pozitii in acest deliberativ, Laszlo a declarat ca, daca formatiunea lui Boc nu va accepta, “la nivelul judetului, pierderea lor va fi mai mare

.” Pe de alta parte, nou alesul presedinte al CJ, Alin Paunel Tise, a declarat ca PD-L va incepe sa negocieze dupa incheierea formalitatilor. “Asteptam ca procedurile legale sa-si urmeze cursul si apoi putem vorbi de negocieri sau aliante”, a explicat Tise, precizand ca PD-L nu are “o lista de preferinte”. Presedintele ales al CJ a refuzat sa spuna care ar putea fi numele propus de PD-L pentru presedintia institutiei, motivand ca detalii concrete vor fi disponibile dupa confirmarea in functii a noii structuri. De asemenea, Laszlo Attila a refuzat sa spuna pe cine intentioneaza sa propuna pentru o asemenea functie.

Surse din UDMR Cluj afirma ca pentru postul de vicepresedinte va fi, totusi, propus unul dintre Okos Carol, Balazs-Becsi Attila sau Fekete Emoke. Aceleasi surse sustin ca reprezentantii Uniunii au avut ieri o intalnire cu seful liberalilor, Marius Nicoara , pe tema negocierilor, in vreme ce astazi va avea loc o noua intrevedere a acelorasi oficliali ai UDMR Cluj cu liderul PSD Cluj, Vasile Dincu, si cu seful democrat-liberalilor, Emil Boc. (continuarea in Ziua de Cluj)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Ziua de Cluj

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea