Social

PSD cucereste Timisoara prin PNT-CD

- Protocolul incheiat intre fortele de dreapta si social-democrati, "arma cu doua taisuri".

- Pentru prima data de la Revolutie incoace, capitala Banatului are un viceprimar pesedist.

- Desi a cucerit judetul, PD-L a fost izolat, apelul lui Ion Iliescu gasindu-si astfel ecou si in urbea de pe Bega.

Rasturnare spectaculoasa de situatie pe scena politica timisoreana . Pentru prima oara in istoria post-decembrista a acestui oras eminamente de dreapta unul dintre viceprimari va fi un pesedist. Estevorba despre tanarul Sorin Grindeanu, prim-vicepresedinte al PSD Timis , unul dintre cei mai activi consilieri locali din legislatura trecuta.

Rezultatul alegerilor locale de duminica a dus la imposibilitatea unei guvernari eficiente atat a municipiului de pe Bega, cat si a judetului Timis, deoarece niciuna dintre formatiunile politice sau aliantele electorale nu au reusit sa obtina o majoritate in consiliul local sau judetean.

In aceste conditii, castigatoarea "competitiei", respectiv Alianta pentru Timis, formata din PNTCD , PNL si FDG (Forumul Democrat German), care a obtinut 39,6 % din voturi, s-a vazut nevoita sa isi gaseasca un aliat. Cum "mariajul" cu PD (respectiv PD-L) a esuat, taranistii au ales sa se intovaraseasca taman cu PSD, formatiune prea putin agreata in aceasta parte a tarii.

Ca urmare, protocolul de colaborare APT-PSD a aruncat PD-L in opozitie, izoland practic aceasta formatiune. Primarul taranist Gheorghe Ciuhandu, a explicat ca, de fapt, este vorba doar de o alianta administrativa, generata, pe de o parte de votul timisorenilor, iar pe de alta, de starea conflictuala din PD-L:

"Luand in considerare faptul ca PD-L a tradat protocolul de colaborare postelectorala incheiat cu PNTCD si PNL dupa alegerile locale din anul 2004, iar PSD nu doreste sub nici o forma sa se asocieze cu acest partid, Alianta pentru Timis si PSD au hotarat sa incheie un protocol de colaborare administrativa in vederea promovarii de proiecte benefice municipiului Timisoara si judetului Timis".

In replica, liderul PD-L Timis, Dorel Borza, spune ca "toata lumea arunca cu pietre in pomul care da road", cu referire la faptul ca, paradoxal, desi aruncat in opozitie, acest partid este marele invingator al alegerilor din Timis (34,4% pe judet, plus functia de presedinte al CJ).

"Din pacate, constat ca apelul pe care Ion Iliescu l-a facut pentru izolarea PD-L si a lui Traian Basescu isi gaseste ecou si in Timisoara", a spus liderul PD-L. Cat priveste identificarea lui Ion Iliescu cu PSD si, implicit cu mai noii aliati, viceprimarul Adrian Orza a declarat: "Daca se face aceasta asociere, atunci sa se asocieze si PNTCD cu Coposu, nu cu Milut ".

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea