Social

#patronate #ministerul muncii #salariu minim pe economie #majorare #criza

Patronii nu vor majorarea salariului minim

Uniunea Nationala a Patronatului Roman acuza Ministerul Muncii de masuri iresponsabile pe timp de criza prin majorarea salariului minim pe economie, facut "sub presiunea campaniei electorale". 

Anuntul Ministerului Muncii despre posibilitatea cresterii salariului minim pe economie de la 600 lei la 700 lei nu a fost agreat de UNPR , care crede ca "decizia este in totala contradictie cu directiile europene de limitare a chetuielilor bugetare si de plafonare a salariilor".

Patronii sunt nemultumiti de efectele acestei masuri, care "va impune modificari de grila privind impozitarea salariilor in general, obligand investitorii privati sa faca mai multe concedieri".

"Ministerul Muncii adopta decizii aberante si in totala necunostinta a realitatii economice din mediul privat. In cazul in care IMM-urile vor fi obligate sa acorde majorari salariale , cu siguranta prima reactie va fi aceea de a disponibiliza un numar de angajati pentru a pastra nivelul cheltuielilor bugetate pentru anul 2009", a spus presedintele UNPR Marian Petre Milut, citat de Cotidianul.

UNPR considera ca decizia serveste unui scop politic, cu efecte negative in economie si ca "alaturi de impozitul forfetar, noua masura economica va avea ca efect decimarea mediului economic privat si ingroparea economiei romanesti".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea