Social

Paste romanesc in tarile europene

Zece mii de romani au fost la slujba de Inviere in Plaza Mayor din Madrid. Ceremonia religioasa a fost oficiata chiar in centrul capitalei spaniole, care, la miezul noptii, a fost ocupata pana la refuz de romani.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv in care la Madrid are loc slujba de Inviere special pentru crestinii romani, cu sprijinul guvernului regional al capitalei spaniole.

Romanii au participat la slujba de inviere si in alte 35 de orase din Spania. Majoritatea ceremoniilor religioase au fost oficiate in aer liber, din cauza numarului mare de romani care au tinut sa fie prezenti, pentru a lua lumina.

Bulgaria, Italia, Spania – acestea au fost destinatiile preferate de romanii dornici de o escapada de Paste. Slujba de Inviere nu s-a tinut in limba lor materna, dar romanii au fost atat de patrunsi de spiritul sarbatorii incat mesajul a trecut de barierele lingvistice. Turistii romani plecati in vacanta in Bulgaria au petrecut Pastele tot in stil romanesc.

Sute de romani au participat la slujba de Inviere, pe litoralul bulgaresc. La nisipurile de aur , in biserica s-au rostit si rugaciuni in limba romana. 85% din populatia Bulgariei este de religie ortodoxa, asa ca slujba de Inviere nu a fost cu mult diferita de cea din Romania.

Slujba a avut loc la o biserica special construita pentru turisti, din statiunea Nisipurile de Aur. Romanii spun ca sunt multumiti de conditiile din Bulgaria, insa in noaptea de Inviere ar fi fost tot mai bine in Romania.

Oamenii s-au rugat si au luat lumina, dupa care s-au intors la hotelurile in care erau cazati. Aici li s-a pregatit o masa traditionala romaneasca.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea