Social

Voronin pune in carca Bucurestiului conflictul transnistrean

Autoritatile de la Bucuresti l-au convins pe fostul presedinte moldovean Mircea Snegur sa inceapa razboiul cu Transnistria , a sustinut Vladimir Voronin , in cadrul unei emisiuni televizate.

„Bucurestiul nu recunoaste existenta moldovenilor in Romania. Asta inseamna ca autoritatile romane nu recunosc nici limba si nici natiunea moldoveneasca. Iata acum, cand ne apropiem de rezolvarea problemei transnistrene, Basescu se lanseaza in declaratii cu pretentii teritoriale fata de Ucraina", a declarat Voronin. „Asta se face intentionat.

In schimb, cei de la Bucuresti l-au convins pe Snegur sa inceapa razboiul cu Transnistria. Spun asta pentru ca trebuie sa stie toata lumea ce a fost", a adaugat liderul de la Chisinau, in cadrul acestei emisiuni transmise pe postul de televiziune loial comunistilor, NIT. Voronin a facut si un istoric al conflictului tansnistrean.

In ceea ce priveste o posibila intrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol , Igor Smirnov , Voronin a precizat ca nu este nerabdator sa se intalneasca cu acesta. „Mare dorinta nu am avut, nu am si nici nu cred ca voi avea sa ma vad cu Smirnov . Dar, pentru a rezolva problema transnistreana, sunt gata sa ma asez la masa de negocieri si cu necuratul", a explicat el.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea