Social

Parlamentul transeaza astazi dosarele „Mitrea“ si „Nastase“

Camera Deputatilor a dezbatut ieri solicitarile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a aviza urmarirea penala in cazul PSDistilor Miron Mitrea si Adrian Nastase.

Deputatii vor decide astazi daca aproba urmarirea penala impotriva celor doi, prin vot secret cu bile. Pentru luarea unei decizii in acest sens este nevoie de o majoritate de doua treimi din numarul total al deputatilor, ceea ce inseamna ca Nastase si Mitrea ar putea fi urmariti penal daca un numar 219 deputati, din totalul celor 329, voteaza in acest sens.

Atitudini diferite

In cazul lui Mitrea, Comisia s-a abtinut sa faca vreo recomandare plenului, in timp ce, in cazul lui Nastase, s-a pronuntat impotriva urmaririi penale.

„Singura solutie, desi nu cred ca lucrurile vor decurge normal in perioada care va urma, este ca votul dumneavoastra sa fie «pentru», sa ajung in fata justitiei, sa inchei acest abuz al DNA“, a fost solicitarea pe care Mitrea le-a facut-o colegilor sai.

La dezbaterile asupra cazului „Mitrea“, PRM, PDL si PNL au anuntat ca vor vota favorabil inceperii urmaririi penale, iar PSD, impotriva.

La randul sau, Adrian Nastase a insistat pe ideea ca dosarul „ Zambaccian “ este special construit din ura presedintelui Traian Basescu fata de el, in scopul hartuirii sale politice. „Aici nu este vorba despre justitie, ci despre agenti prezidentiali, care fabrica dosare pentru discreditarea adversarilor politici“, a pretins Nastase. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea