Social

Mircea Geoana s-a autoproclamat viitor prim-ministru

Presedintele PSD imparte deja portofoliile guvernului PSD-PC. Lui Nastase nu-i da nimic, iar lui Dan Voiculescu nu-i da cat cere. In Kiseleff se fac planuri mari de guvernare.

Mircea Geoana imparte deja portofolii pentru viitorul cabinet pe care PSD il va forma impreuna cu PC si care, evident, ii va purta numele. Cabinetul Geoana are deja „nucleul dur destul de clar precizat“, dupa cum a declarat chiar Mircea Geoana pentru Cotidianul.

PSD si PC vor organiza in 11 iulie o sedinta festiva in care sa faca public programul de guvernare al Aliantei la care lucreaza impreuna liderii celor doua partide si care se va constitui in oferta electorala a formatiunii. Insa, fiind deja siguri ca vor castiga alegerile din toamna, liderii PSD si Dan Voiculescu s-au apucat sa contureze si echipa guvernamentala.

Mai precis, Mircea Geoana face acest lucru, pe de o parte pentru a profita de acalmia de moment in partid pentru a-si aroga functia de prim-ministru si pe de alta parte pentru a apuca sa promita el insusi portofolii membrilor BPN astfel incat sa-si asigure loialitatea acestora in cazul in care adversarii s-ar mai apuca sa-i ceara capul.

„Eu lucrez in acest moment la structura viitorului guvern, dupa care evident ca trebuie sa punem si nume pe aceasta structura. Ma gandesc sa infiintam un ministru pentru Europa, sa regandim structura Ministerului Economiei, poate ca nu este bine sa fie comasat cu Finantele“, a explicat pentru Cotidianul presedintele PSD.

Acesta a spus ca „cel mai probabil“ el va ocupa functia de prim-ministru si ca are in minte si numele celor pe care ii doreste in viitoarea sa echipa de la Palatul Victoria. „Nucleul dur al guvernului este destul de clar precizat in mintea mea. Sunt cativa lideri din conducerea partidului, lideri cu greutate, oameni deja validati in partid, care se vor regasi in echipa de guvernare“, a afirmat Mircea Geoana. El nu a dorit sa faca publice numele respectivilor viitori ministri pentru ca vrea ca acestia „sa concureze intre ei, sa intre in competitie“.

Intrebat daca fostii membri ai Cabinetului Nastase care au fost cooptati in stafful de campanie al partidului si in echipa care lucreaza la programul de guvernare - Dan Matei Agathon , Serban Mihailescu , Rodica Stanoiu (din partea PC) -, Mircea Geoana a raspuns: „Cativa nu au o imagine grozava, dar au expertiza, pot sa fie folositi, acum lucreaza la programul de guvernare...“.

Nici Adrian Nastase nu va face parte din Cabinetul Geoana. Autoproclamatul prim-ministru spune ca Nastase va avea un rol important la alegerile prezidentiale de la anul sau in Parlament: „Adrian este foarte implicat si in programul de guvernare si s-a miscat foarte bine pe partea asta. Eu sunt foarte multumit de ceea ce a facut el, dar eu nu am simtit din partea lui ca ar vrea sa faca parte din viitorul guvern . Ar fi si cam dificil, dupa ce a fost prim-ministru... Poate mai pastreaza o ambitie pentru candidatura la presedintie la anul sau pentru Parlament“.

In ceea ce ii priveste pe oamenii lui Dan Voiculescu, acestia vor fi si ei parte din Guvern, cel putin asa le promite Mircea Geoana. Numai ca nu vor fi atat de prezenti pe cat si-ar dori. Potrivit informatiilor noastre, Dan Voiculescu a cerut la negocierile cu PSD trei portofolii, printre care pe cel al Economiei si Comertului, pentru Dan Ioan Popescu (fost ministru in guvernul Nastase) sau pentru Codrut Seres (fost ministru in guvernul Tariceanu).

PC doreste de asemenea IMM-urile, ca si in guvernarea trecuta, si poate si Sanatatea pentru Irinel Popescu. Presedintele PSD vede lucrurile un pic diferit insa: „Trei ministere e cam exagerat, e cam mult pentru ce aduc ei la zestrea Aliantei“.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea