Social

Parade cu domnite si cavaleri pe strazile din Bistrita si Alba Iulia

Lectii deschise de istorie la Bistrita si Alba Iulia. Festivalul Medieval de la Bistrita, care a scos in strada cavaleri, domnite, parade de cai si mestesugari ai vremii, i-a incantat pe localnici si turisti deopotriva. Atmosfera de istorie si in judetul Alba, la Festivalul Cetatilor Dacice.

"Cavalerii medievali trebuie sa fie foarte bravi si foarte curajosi nu numai in lupta, trebuie sa stie sa danseze, heraldica, scrisul, sa stie sa faca o declaratie de dragoste " ne-a declarat cavalerul Inocentiu.

Lume multa si la Cricau, in judetul Alba, unde Festivalul Cetatilor Dacice a inceput cu o degustare de vinuri . Lucru deloc nepotrivit, daca tinem cont de dragostea dacilor pentru licoarea lui Bachus.

" Este cunoscut in izvoarele istorice ca Burebista , dar mai sigur Deceneu , a dat ordin ca toata vita de vie din Dacia sa fie starpita, sa fie taiata, deoarece dacii erau mari iubitori de vin" a declarat Gabriel Rustoiu, director general la Muzeul National al Unirii Alba Iulia.

Festivalul Cetatilor Dacice se va incheia astazi, cu un vestit concurs de pe vremea dacilor.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea