Social

#papa benedict al XVI-lea #varsta #demisie #vatican #succesor

Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza din functie

Papa Benedict al XVI-lea a anuntat ca demisioneaza din functie incepand cu data de 28 februarie 2013, Suveranul Pontif explicand ca a luat aceasta decizie din cauza varstei sale inaintate.

Potrivit unui comunicat oficial de presa al Vaticanului, Papa renunta la ministerul sau la ora 20.00 (ora Romaniei). Incepand cu acest moment, postul va fi declarat vacant si se va incepe procedura de alegere a unui succesor.

"Dupa ce mi-am analizat constiinta in fata Domnului, in diferite randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele, din cauza varstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea intr-un mod adecvat a ministerului petrinian", a declarat Papa, in timpul consistoriului de la Vatican.

Papa Benedict al XVI-lea, pe numele sau adevarat Joseph Alois Ratzinger, a fost desemnat in fruntea Bisericii Catolice la data de 19 aprilie 2005, fiind succesorul Papei Ioan Paul al II-lea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea