Social

#variola maimutei #cazuri #sua #simptome

Panica in SUA! Variola maimutei transmisa la om! Care sunt simptomele

Statele Unite ale Americii (SUA) au anuntat primul caz de variola maimutei la un barbat. Virusul a fost depistat in mai multe tari europene in ultima luna.

 

Barbatul din SUA, infectat cu variola maimutei locuieste in statul Massachusetts (nord-estul tarii), potrivit efe.com. Acesta este primul caz de variola maimutei depistat pe teritoriul SUA in 2022.

Variola maimutei a mai fost depistata in SUA in 2021, la persoane care au calatorit in Nigeria. Au fost doua cazuri, unul in Texas si unul in Maryland. Alte 47 de cazuri au fost raportate in 2003, in sase state: Illinois, Indiana, Kansas, Missouri, Ohio si Wisconsin. A fost prima data cand variola maimutei a fost raportata in afara Africii. Cele 47 de persoane infectate au luat variola maimutei de la mamifere mici, rozatoare de companie  - caini de preerie. Acestea au fost infectate, la randul lor, de la alte mamifere de dimensiuni mici, importate din Ghana.

Barbatul depistat cu variola maimutei a calatorit de curand in Canada. OMS a declarat ca doreste sa faca lumina in privinta cazurilor de variola maimutei cu ajutorul cercetatorilor din Marea Britanie.

Autoritatile din Marea Britanie monitorizeaza cu atentie focarele deoarece, mai ales ca pe 7 mai a fost raposrtat primul caz, iar de atunci au fost identificate inca 6.

Alte aproximativ 30 de cazuri de variola maimutei au fost raportate in Spania si Portugalia.

Care sunt simptomele variolei maimutei

Simptomele variolei maimutei sunt similare cu cele ale variolei clasice. Sunt insa ceva mai usoare, in cele mai multe cazuri. Acestea include: febra, durere de cap, dureri musculare, de spate, frisoane si epuizare - cu o inflamare frecventa a ganglionilor si o eruptie cutanata care incepe pe fata si se intinde si spre alte parti ale corpului, in principal mainile si picioarele, potrivit realitatea.net.

Potrivit CDC, poate dura pana la 21 de zile pentru ca simptomele sa apara dupa infectie. Astfel ca recomandarea este ca persoanele de contact sa isi monitorizeze starea de sanatate timp de cel putin 21 de zile.

FOTO: ciao.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea