Social

#trecerea la ora de vara 2023 #ora de vara 2023 #trecerea la ora de vara #ora de vara #romania

Ora de vara 2023. Cand trecem la ora de vara anul acesta si ce se intampla cu renuntarea la aceasta schimbare

In fiecare an, la finalul lunii martie, Romania trece la ora de vara. Mai exact, schimbarea se face in ultimul weekend al lunii martie. Anul acesta trecerea la ora de vara 2023 va avea loc in noaptea de 25 spre 26 martie, cand ora 3:00 devine ora 4:00.

Ziua de 26 martie va fi, oficial, cea mai scurta zi din an, masurand doar 23 de ore.

Ora de vara va fi valabila pana in ultimul weekend din luna octombrie.

Cum ne afecteaza trecerea la ora de vara 2023

Schimbarea orei vine cu modificari ale bioritmului, ceea ce duce la afectarea multor persoane. Mai mult, primavara, acest lucru se suprapune cu astenia de primavara, ceea ce duce la afectarea sanatatii si a psihicului multor persoane, pana la acomodarea cu noul fus orar.

Odata cu schimbarea orei oamenii se pot confrunta cu dereglari hormonale, scaderea vigilentei si oboseala accentuata.

Mai mult, numarul de sinucideri este mai mare in primele saptamani dupa trecerea la ora de vara fata de restul anului, sustin oameni de stiinta australieni, potrivit libertatea.ro.

Trecerea la ora de vara 2023. Se va renunta sau nu la aceasta?

In 2018, Comisia Europeana a evaluat directiva privind schimbarea sezoniera a orei, iar respondentii au fost de acord sa se renunte la aceasta schimbare.

Propunerea a fost votata de eurodeputati in 2019 cu 410 voturi pentru, 192, impotriva si 51 de abtineri. Fiecare stat european trebuia sa decida daca ramane la ora de vara sau la cea de iarna. Cu toate acestea, pana la aceasta data, tarile membre nu au luat aceasta hotarare. Discutia a fost suspendata din cauza pandemiei.

Oamenii de stiinta din Italia au analizat ce s-ar intampla daca tara ar ramane la ora de vara pe tot parcursul anului. Potrivit rezultatelor acestoa, ramanerea la ora de vara ar duce la economii de aproximativ 500 de milioane de euro cu energia electrica.

La ora actuala, avand in vedere contextul economic, au aparut noi dezbateri pe marginea renuntarii la schimbarea orei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea