Social

#producere cutremur # producere seism #alerta cutremur #infp #seism #alerte

Vrei sa afli primul cand sunt cutremure? Iata cum poti primi alerte de la INFP, cu cateva secunde inainte ca seismul sa se produca

Institutul National de Fizica Pamantului (INFP) a lansat o aplicatie care ii alerteaza pe abonati despre cutremurele care urmeaza sa se intample, cu doar cateva secunde inainte ca acesta sa fie simtit.

O aplicatie lansata de Institutul de Fizica a Pamantului ii alerteaza pe cei care s-au abonat la ea prin intermediul telefonului mobil de iminenta unui cutremur, cu cateva secunde inainte ca seismul sa se produca.

Alerta poate fi primita de toti cei care au telefoane inteligente, prin simpla instalare a aplicatiei Telegram din Google Play sau App Store.

Dupa instalarea si configurarea aplicatiei, in sistemul de cautare al acesteia scrie @alertacutremur_bot si selecteaza prima optiune. Apasa START pentru a incepe interactiunea cu Bot-ul @alertacutremur_bot.

Iti va aparea o lista cu comenzile disponibile. Alege optiunea /alerta dand click pe ea sau scriind-o efectiv in campul de mesaj. Da click pe butonul Citeste Termenii si Conditiile, iar dupa parcurgerea acestora, daca esti de acord cu ele, apasa butonul Accept.

Introdu apoi numarul de telefon si adresa de email. Vei primi apoi acces pe 4 canale de alerta si unul pentru educatie seismica.

Poti sa utilizezi mai multe canale in acelasi timp, in functie de preferintele tale in ceea ce priveste pragurile de magnitudine ale alertelor. Acestea sunt urmatoarele:

M < 5 - alerta pentru cutremure cu magnitudine mai mica de 5

M 5-6 - alerta pentru cutremure cu magnitudine intre 5(inclusiv) si 6

M 6-7 - alerta pentru cutremure cu magnitudine intre 6 (inclusiv) si 7

M 7+ - alerta pentru cutremure cu magnitudine mai mare sau egala cu 7

Educatie Seismica - masuri de preventie a riscului seismic si comportamentul din timpul acestuia

Pentru a utiliza aceste canale, trebuie doar sa dai click pe butoanele aferente. 

In plus, aplicatia permite eprsoanlizarea notificarilor.  Pentru mai multe informatii despre instalarea si configurarea aplicatiei care te anunta in timp real despre cutremurele produse in Romania, intra pe infp.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea