Social

#parcare #cgmb #sorin oprescu

Oprescu vrea sa scumpeasca parcarea ilegala la 700 lei

Consiliului General al Municipiului Bucuresti  a supus dezbaterii publice un proiect prin care Administratia Strazilor va putea ridica autovehicule stationate ilegal. Posesorul va avea de platit minim 700 de lei pentru recuperarea masinii.

Autoritatile locale vor ca amenda pentru un vehicul parcat ilegal si ridicat sa fie mai mare decat un salariu minim pe economie .

"Pana in prezent, activitatea de ridicare, transport, depozitare si eliberare a autovehiculelor stationate neregulamentar , efectuata de catre autoritatile administratiei publice locale ale sectoarelor 2, 3 si 6, este insuficienta pentru a acoperi intreaga cazuistica", se arata in proiectul citat de Realitatea.net.

Masinile stationate neregulamentar, cele care "stanjenesc lucrarile de igienizare a drumurilor publice" si cele care stanjenesc traficul, fara lamuriri suplimentare, vor putea fi ridicate in urma aprobarii proiectului CGMB.

Recuperarea masinilor va fi posibila zilnic intre 8:00 si 22:00. Posesorii autovehiculelor ridicate vor avea de platit o taxa de ridicare in valoare de 200 de lei, o taxa de transport de 200 de lei si o taxa de depozitare de 300 de lei pentru 24 ore. Pentru numai o zi, totalul se ridica la 700 de lei. Daca masina unui roman ghinionist care pleaca in concediu o saptamana incomodeaza traficul, dupa regulile neexplicate ale autoritatilor locale, la intoarcere acesta ar avea de platit 2500 de lei.

In cazul in care o masina nerevendicata timp de sase luni, Primaria vrea dreptul de a o valorifica.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea