Social

Oparita, batuta cu parul si tinuta in frig pana a decedat

Doi saci de fasole, de atat a fost nevoie pentru ca o femeie sa moara in chinuri groaznice. Batuta periodic, oparita cu apa, obligata sa manance ciusca si tinuta sa degere in frig, ea a suportat aceste torturi pentru a le asigura un camin copiilor. Autorul macabrului act a fost cel cu care ea a impartit aceeasi casa timp de 38 de ani.

La data de 18 decembrie 2005, lucratorii Postului de Politie Albesti au fost sesizati de Ilie Anghel, din satul Vartop, cu privire la faptul ca sotia lui a decedat, dupa ce cu o zi inainte a alunecat pe o scara ce ducea in podul casei. Pentru eliminarea oricarui dubiu, o echipa de politisti a fost trimisa la fata locului.

Oamenii legii au declarat ca, in momentul in care au intrat in casa au gasit cadavrul in pat, acoperit cu o puma . Victima prezenta multiple leziuni de violenta, atat la fata, cat si pe restul corpului. Barbatul le-a spus ca, fiind in stare avansata de ebrietate, Fanica Anghel a incercat sa ia din podul casei un lighean si a cazut pe scara.

Mai mult de atat, el a mentionat ca, in urma cu o zi, ea fusese impinsa si de o vitica, suferind alte leziuni. Mai mult, sotul sustinea ca, in ziua decesului, victima cazuse si pe treptele de langa veceul din curte si se lovise la cap.

Pentru a alunga orice suspiciune , Ilie a prezentat si o punga cu otrava de sobolani , precizand ca este posibil ca sotia sa sa fi ingurgitat otrava din acea punga, iar referitor la arsurile de pe corp a spus ca femeia s-ar fi oparit singura cu apa atunci cand facuse baie.

Din investigatiile politistilor a reiesit ca inculpatul si victima aveau o relatie conflictuala permanenta, in sensul ca victima avea viciul bauturii si din aceasta cauza barbatul o agresa adesea fizic si verbal. De altfel, din referatele si procesele-verbale gasite in arhiva postului de politie Albesti a rezultat ca, in perioada 2001-2004, Fanica il reclamase de mai multe ori pe inculpat pentru ca o batea si o gonea de acasa.

Moarte violenta

Pentru ca cele descoperite la fata locului ridicau semne de intrebare, politistii au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta. In urma necropsiei, prin raportul de constatare medico-legala nr. 683/2/2005 din 15 martie 2006, a rezultat ca moartea femeii a survenit din cauza socului mixt, combustional, traumatic si hemoragic, urmare a arsurilor de gradele II si III pe aproape 50% din suprafata corpului si a hematoamelor la membre superioare si inferioare.

Chinuita in fata copiilor

Adevarata imagine a celor intamplate in ziua in care femeia si-a pierdut viata a fost conturata in urma marturiei fiului in varsta de 16 ani. Ilie Laurentiu a declarat ca, in jurul orei 16.00, cand s-a intors de la camp, si-a gasit mama intinsa pe spate pe podea, intre soba si pat, intr-o balta de apa fierbinte din care ieseau aburi si ca nu se putea ridica. Ea era imbracata doar cu o fusta, iar bustul era gol.

copilul a vazut cum tatal lui a umplut o cana de tabla de aproape doi litri cu apa fierbinte, pe care apoi a turnat-o pe trupul gol al victimei si, desi aceasta tipa de durere, inculpatul o injura si ii reprosa ca a vandut doi saci cu fasole.

Laurentiu a spus ca femeia a fost trasa de maini si scoasa afara, in fata casei, cu toate ca temperatura era extrem de scazuta, iar acolo criminalul a batut-o, lovind-o cu palmele si pumnii peste fata si spate, iar cu un bat la maini si picioare.

Apoi, orbit de furie, agresorul a tinut-o pe femeie in frig mai bine de o ora, timp in care o mai aducea in casa si o batea ca sa se "dezghete", apoi o scotea din nou. In jurul orei 1.00, copilul a fost trezit din somn de tatal lui care i-a spus ca mama a murit si i-a cerut sa nu spuna nimanui ca el o batuse.

Expertiza psihiatrica efectuata la Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti a aratat ca Ilie Anghel prezinta diagnosticul de tulburare de personalitate pe fond toxietilic si vascular. Ilie Anghel a fost trimis in judecata sub aspectul comiterii infractiunii de omor calificat si deosebit de grav.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea