Social

#provocari formidabile #organizatia mondiala a sanatatii #provocari #oms

OMS: Omenirea se confrunta cu provocari “formidabile”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful Organizatiei Mondiala a Sanatatii, avertizeaza ca lumea se confrunta cu provocari “formidabile”, facand referire la pandemia de Covid, la razboiul din Ucraina si la variola maimutei, dar si la seceta, foamete si crizele umanitare si politice.

 

Seful OMS a fost prezent la Geneva, alaturi de expertii agentiei de sanatate a ONU, unde s-a discutat despre cazurile de variola maimutei, confirmate deja in 15 tari din afara Africii, variola maimutei fiind deja prezenta in Europa, SUA, Canada, Australia si Israel.

In ciuda raspandirii acesteia, se spune ca riscul pentru publicul larg este scazut. Variola maimutei este cel mai frecvent virus din partile indepartate din Africa Centrala si de Vest, insa nu tinde sa se raspandeasca rapid intre oameni. In plus este o boala usoara, care nu trebuie sa starneasca ingrijorare, potrivit OMS.

“Desigur, pandemia de Covid-19 nu este singura criza din lumea noastra. In timp ce vorbim, colegii nostri din intreaga lume raspund la focarele de Ebola din Republica Democratica Congo, variola maimutei si hepatita de cauza necunoscuta si crizele umanitare complexe din Afganistan, Etiopia, Somalia, Sudanul de Sud, Republica Araba Siriana, Ucraina si Yemen”, a spus Tedros in cadrul reuniunii, scrie BBC.

”Ne confruntam cu o convergenta formidabila a bolilor, secetei, foametei si razboiului, alimentata de schimbarile climatice, inechitatea si rivalitatea geopolitica”, a adaugat seful OMS.

OMS a declarat ca o serie de alte cazuri suspecte de variola maimutei sunt investigate, fara a numi insa tarile in care se intampla acest lucru.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea