Social

Omar Hayssam, pus pe liber din puscarie

eri dupa-amiaza, la ora cinci fara un sfert, Omar Hayssam , cetateanul romano-sirian acuzat in dosarul rapirii celor trei ziaristi romani, a fost eliberat din penitenciarul de maxima securitate Rahova.

Hayssam fusese pus in libertate ieri de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, in urma unei surprinzatoare cereri a procurorilor de revocare a mandatului de arestare preventiva a inculpatului. Surprinzatoare pentru ca, in ciuda faptului ca avocatii acestuia cerusera in mai multe randuri revocarea mandatului, pe motiv ca clientul lor a fost operat de cancer la colon, procurorii s-au opus de fiecare data.

Arestul preventiv a fost inlocuit cu interdictia de a parasi tara. Initial, s-a crezut ca Omar Hayssam va fi eliberat imediat, dar, din motive procedurale, punerea in libertate a fost amanata cu 24 de ore. Practic, intarzierea s-a datorat unei prevederi procedurale care stabilea un temen de o zi pentru depunerea unui eventual recurs. Termen care a expirat ieri la ora 15.30.

Primul dintre reprezentantii sirianului care a sosit la poarta puscariei Rahova a fost avocatul Aurel Ciobanu. Acesta a spus din start ca clientul sau nu doreste sa faca nici o declaratie, intrucat se simte foarte rau. Cinci minute mai tarziu, la ora 15.20, a descins langa penitenciar, dintr-o dubita visinie, si Adela Omar, sotia lui Hayssam, insotita de patru din cei sapte copii avuti cu acesta. Totodata, din niste limuzine negre si-au facut aparitia fratele sirianului, impreuna cu sotia acestuia, avocata Camelia Omar, impreuna cu cativa cetateni cu tenul masliniu si alura de bodyguard .

La trei si jumatate, langa poarta rutiera a penitenciarului Rahova a parcat si o ambulanta privata. Dupa mai bine de o ora, la ora 17.45, Omar Hayssam a iesit pe poarta puscariei pe picioare si neajutat de nimeni. Cu mana stanga freca de zor niste matanii albastre. In urma insistentelor, Hayssam a catadicsit sa raspunda la cateva intrebari: "Ma simt foarte rau, nu ma simt bine deloc. Nu stiu daca merg acasa sau la spital.

Vreau sa-mi vad familia". Apoi, ajutat de rudele sale s-a urcat in ambulanta, care a demarat imediat in tromba, urmata de alte cateva masini in care se aflau avocatii, rudele si apropiatii sai. Interesant este ca, intrebat daca are un mesaj pentru cei trei colegi de-ai nostri rapiti in Irak, Omar Hayssam a avut o replica cel putin stranie: "Din partea mea pot sa stea cu sufletul impacat".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea